Săftoiu, validat şef la TVR. Miculescu, noul şef al Radioului Public

• publicat la: 3 July 2012
Săftoiu, validat şef la TVR. Miculescu, noul şef al Radioului Public

Claudiu Săftoiu a depus marti jurământul in calitate de nou preşedinte-director general al Televiziunii Publice, dupa ce plenul reunit al Parlamentului a votat instalarea sa in functie.

Au fost 272 de voturi valabil exprimate, dintre care 265 pentru numirea lui Săftoiu, iar 5 impotrivă. Parlamentarii PDL au părăsit sala in momentul votului secret cu bile, in semn de protest faţă de faptul că nu au primit niciun membru in Consiliul de Administratie al TVR.

Săftoiu garantează impartialitatea politică

Dupa ce a depus jurământul, Claudiu Săftoiu a dat asigurări ca, sub mandatul sau, Televiziunea Romana va ramane impartiala din punct de vedere al politicii si nu va fi influentata in niciun fel.

“As vrea sa le multumesc parlamentarilor care au votat pentru CA al TVR. As vrea sa-i asigur de transparenta mea. Dar fara sprijinul oamenilor de valoare, nu va fi posibil un progres”, a explicat Saftoiu.

Totodata, a anuntat ca demisia sa din PNL Gorj este efectiva. Claudiu Saftoiu ocupa functie de vice-presedinte al organizatiei de Gorj a PNL.

“In acest moment, demisia la organizata PNL Gorj este efectiva. Voi garanta impartialitatea politica sub mandatul meu la TVR. Nu va exista nicio posibilitate ca lupta politica sa capete influente de orice fel (…) Batrana doamna a presei romanesti, Televiziunea Romana, a ajuns ingenuncheata si asa supravietuieste. O vom pregati sa valseze din nou”, a adaugat Saftoiu.

Ovidiu Miculescu, noul sef al Radioului Public

Si noul sef al Radioului Public, Ovidiu Miculescu, a depus juramantul in fata plenului reunit, dupa ce si candidatura sa a trecut de votul alesilor.

Ovidiu Miculescu a fost validat ca presedinte – director general al Radioului Public cu 235 de voturi pentru si 8 impotriva.

Membrii Comisiilor de cultura reunite ale Parlamentului au votat anterior validarea lui Ovidiu Miculescu ca presedinte-director general al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), dupa ce acesta a fost desemnat pentru aceasta functie de membrii Consiliului de Administratie al SRR.

Ovidiu Miculescu a fost sustinut pentru aceasta functie de USL, dupa ce, vinerea trecuta, Demeter Andras a anuntat ca renunta la functia de presedinte-director general al radioului public, mandat pentru care fusese numit in iunie 2010, fiind sustinut de UDMR. Totusi, desi a renuntat la functia de presedinte-director general, Demeter Andras si-a pastrat calitatea de membru in CA al SRR.

Plenul Camerelor a votat, marti dimineata, pentru sefia CA al TVR si pentru conducerea radioului public, vot dat in absenta PDL, care a parasit sala acuzand ca se incalca legea atunci cand reprezentantii sai sunt omisi din conducerea televiziunii publice. La procesul de vot au fost prezenti 192 de deputati si 80 de senatori.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu