Serviciile secrete vorbesc cu voie de la Băsescu

• publicat la: 27 iulie 2012
Serviciile secrete vorbesc cu voie de la Băsescu

Apropo de „independenţa” instituţiilor statului şi de circul pe care îl face Traian Băsescu pe această temă în aceste zile. Băsescu a arătat încă o dată cât de independente sunt aceste instituţii…

Traian Băsescu dă „dezlegarea”

Băsescu a declarat, la Naşul TV că are încredere în directorii SRI şi SIE, George Maior şi, respectiv, Teodor Meleşcanu.

„Am încredere în amândoi, nici unul dintre ei nu mi-a dat motive să nu am încredere”, a afirmat Băsescu, adăugând că nu a greşit cu numirile acestora, la fel cum şi Mihai Răzvan Ungureanu a fost „foarte potrivit” pentru funcţia de şef al SIE.

Totodată, Băsescu a arătat că le-a dat şefilor acestor servicii secrete „dezlegare” să informeze opoziţia în legătură cu operaţiunile care nu erau secrete.

„Vreau să fie un lucru foarte clar. Eu i-am spus şi lui Ungureanu când era şef SIE, cum i-am spus şi lui Maior, cum i-am spus şi lui Meleşcanu, după ce a plecat Ungureanu: <<Vorbiţi şi cu opoziţia>>. Exact că ei aveau contactele foarte bune că proveneau din opoziţia din acea vreme, au avut dezlegare de la mine să aibă dialog cu opoziţia, iar ceea ce nu înseamnă operaţiuni secrete să poată fi discutate, să fie şi opoziţia informată”, a spus Băsescu.

Potrivit legii, serviciile de informaţii ale României se află sub controlul Parlamentului.

Un mic „detaliu”, spre exemplificare, care se regăseşte şi pe site-ul SRI…

„Serviciul Român de Informaţii este direct răspunzator în faţa Parlamentului României. Anual sau ori de câte ori se impune, Directorul S.R.I. prezintă rapoarte de activitate în faţa forului legislativ. Pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activităţii Serviciului Român de Informaţii, la 23 iunie 1993 a fost înfiinţată o Comisie comună permanentă a Camerei Deputaţilor şi Senatului compusă din 7 deputaţi şi 2 senatori…”

cotidianul.ro

Lasati un comentariu