Şofer beat prins pe strada Tireamului

• publicat la: 12 iulie 2012
Şofer beat prins pe strada Tireamului

În cadrul acțiunilor organizate ieri de polițiștii rutieri în scopul prevenirii accidentelor soldate cu rănirea unor persoane, a fost depistat în trafic un conducător auto ce a urcat la volan, deși consumase băuturi alcoolice.

Este cazul unui bărbat de 44 de ani, din Satu Mare, identificat în persoana lui Ioan B., care a fost oprit de echipajele Biroului Rutier din Carei, pe Strada Tireamului din localitate. Șoferul avea o concentrație de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, în consecință fiind condus și la spital pentru recoltare de probe biologice și stabilire a îmbibației alcoolice din sânge.

În cauză polițiștii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană având o alcoolemie peste limita legală.

A mai fost depistat de polițiști în trafic și un alt șofer care consumase alcool înainte de a urca la volan, dar în acest caz etilotetsul a indicat o valoare a concentrației alcoolice situate sub limita de la care fapta este prevăzută ca infracțiune. În consecință, sancțiunea aplicată în acest caz de polițiști a fost reținerea permisului de conducere în vederea suspendării.

De altfel, au mai fost suspendate alte două permise de conducere pentru încălcarea regulilor de acordare a priorității altor vehicule, în urma acestor abateri, autoturismele conduse de șoferii imprudenți intrând în coliziune cu cele care circulau pe drumul prioritar, rezultând pagube materiale.

Lasati un comentariu