Traian Băsescu, “bugetarul” paradoxului. A propovăduit austeritatea, dar e mereu înconjurat de lux

• publicat la: 26 July 2012
Traian Băsescu, “bugetarul” paradoxului. A propovăduit austeritatea, dar e mereu înconjurat de lux

Vila Dante este o verigă dintr-un lanţ de afaceri imobiliare controversate care evidenţiază faptul că luxul şi bunăstarea nu sunt străine familiei Băsescu.

Povestea vilelor somptuoase a început în 2003, pe vremea în care Traian Băsescu îşi începea mandatul de primar al Capitalei. Proaspătul edil şi-a atribuit atunci prin semnătură casa din strada Mihăileanu. Traian Băsescu are domiciliul în vila din strada Mihăileanu, o casă de 334 de metri pătraţi.

În 2003 Primăria Capitalei i-a vândut lui Traian Basescu întregul etaj, garajul si casa scărilor din imobilul din Stefan Mihăileanu, cu echivalentul a….. 19.000 de dolari. Tranzactia s-a facut cu încalcarea Legii 112 – cea a caselor nationalizate.

Traian Băsescu a declarat în mai multe rânduri că are mustrări de conştiinţă în ceea ce priveşte casa din Mihăileanu şi a promis chiar că va renunţa la ea.

S-a răzgândit şi a declarat că nu va înapoia imobilul decât dacă Parchetul va decide asta.

Tra­ian Băsescu locuieşte de la 1 iulie 2005 în Vila Lac 3 din Cartierul Pri­măverii. Băsescu însă a cerut în mod ex­pres ca reşedinţa sa să fie Vila Lac 3 încă înainte să depună ju­r ă­mântul de preşedinte, cea mai opulentă dintre vilele con­s­truite de Ceauşescu în Primăverii. Vila Lac 3 are o suprafaţă construită de 1.045 de metri pătraţi, are un teren de te­nis de 684 de metri pătraţi şi un pa­ti­noar de 300 metri pătraţi, ponton şi un teren de aproape 30.000 de metri pătraţi.

Preşedintele suspendat a mai avut o casă, în Otopeni. A cumprat-o în 2002, cu 280.000 de euro de pe piata libera. Vila are 300 de metri patrati si o gradina de 722 de metri. In mai putin de o lună de la tranzacţie, Băsescu a donat vila fiicei sale Ioana.

Aceasta a vândut vila de pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti primită de la tatăl său pentru 420 de mii de euro . A menţionat în contract că intenţionează să-şi împartă mica avere cu tatăl, cu mama şi sora. Şi asta deşi a vândut casa pentru a face o nouă achiziţie: vila de la Corbeanca. După câteva luni a cumpărat şi o parte din imobilul în care a locuit cu fostul soţ, în cartierul Domenii.

Dupa ce şi-a vândut şi vila de la Corbeanca, Ioana Băsescu a făcut o nouă achiziţie: un penthouse în cartierul lui Puiu Popoviciu, cu o valoare estimată la aproximativ un milion de euro .

Fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu şi-a ridicat o nouă casă la doar 17 kilometri de Bucureşti, în satul ilfovean Creaţa, împreună cu iubitul ei, Giovanni Francesco.

Vila Dante este ultima pe care familia Băsescu a pus ochiii. Este un domeniu care respectă toate rigorile vilelor celor mai pretenţioşi dintre bogaţii lumii.

Vila Dante are o suprafaţă construită de 1.387 metri pătraţi şi un teren aferent de peste 5.000 metri pătraţi, sală de fitness şi ieşire spre lacul Herăstrău.

Dacă nu va fi suspendat la referendum, aici va sta Traian Băsescu după ce îşi va termina mandatul.

sursa ziare.ro

comentarii

de jiji la 26 July 2012 - 12:28

Balada lui Basescu
Si daca ramuri bat in geam
Si iese iarasi chiorul
Eu o sa plec in Pakistan
Ca s-a tampit poporul. La carma bietei noastre tari
Se afla un golan
Cu-apucaturi si cu purtari
De mare betivan. Si daca tot iesiti la vot
Ca voi sunteti poporul
Sper sa nu va fi prostit de tot
S-alegeti iarasi chiorul.

de emil la 26 July 2012 - 12:45

acum e mai simplu, pentru ca e chestiunea foarte simpla: vrei sa fie demis besescu? ai de raspuns DA sau NU
: 1) vrei sa scapi de besescu? = votezi DA
2) vrei sa ramana besescu? = votezi NU,

de emil la 26 July 2012 - 12:56

acum e mai simplu, pentru ca e chestiunea foarte simpla: vrei sa fie demis besescu? ai de raspuns DA sau NU
: 1) vrei sa scapi de besescu? = votezi DA
2) vrei sa ramana besescu? = votezi NU

3)nu stii ce vrei? pui stampila si pe DA si pe NU sau in afara dreptunghiurilor cu DA sau NU;
4)nu vrei sa votezi= nu vii la vot.

Cu alte cuvinte, acum nu sunt alegeri prezidentiale, fiindca nu se alege nimeni. Daca se valideaza referendumul cu majoritate DA, abia atunci vor fi alegeri prezidentiale, la care poate candida cine vrea, dar acelea ar fi in maximum 90 de zile de la validarea referendumului cu majoritate DA.

de emil la 26 July 2012 - 12:58

deci speram ca va fi demis

Lasati un comentariu