Ungureanu,un mic Ceauşescu sau un Tom Cruise cu veleitati de pastor iehovist

• publicat la: 27 iulie 2012
Ungureanu,un mic Ceauşescu sau un Tom Cruise cu veleitati de pastor iehovist

NapocaNews a scris în premieră despre tinereţea UTC-istă a lui Mihai Răzvan Ungureanu, despre participarea sa în anii 1980 la olipmpiade şi concursuri de istorie, unde toţi adversarii săi trebuiau să piardă pentru că MRU era considerat vedeta UTC-istă şi poreclit „micul Ceauşescu”. Astăzi deja porecla s-a împământenit şi îi şade chiar bine.

Ieri MRU ne-a dat o lecţie de vomitat la punct fix, în cadrul discursului său de la manifestaţia pro-Băsescu din Piaţa Revoluţiei. Sincer, aşa ceva nu am mai văzut în viaţa mea. O prezenţă atât de dezgustătoare în cămasă albă, încât mi s-a făcut simultan rău, milă şi mi s-a urcat tensiunea arterială pe pereţi. MRU a stat închis la directoratul SIE câţiva ani, ocupându-se cu grijă de afacerile soţiei sale cu firme străine.

Probabil că nu a mai vorbit cu un om normal de vreo 10 ani, cineva care nu e sub acoperire, agent dublu, triplu sau vreun homosexual alunecos care spionează în Belgia. De aia cred că în creierul său s-a produs un scurt-circuit şi nu mai ştie să relaţioneze cu oamenii. Altfel nu îmi explic discursul său atent pregătit, rostit parcă de Adolf Hitler, cu gesticulaţie şi pauze teatrale, cu o voce piţigaiată de castrat, în aplauzele false ale susţinătorilor plătiţi ai PDL. Aşa spectacol trist şi macabru nu am mai văzut de când am dat întâmplător pe un post TV obscur, unde un pastor iehovist îşi convingea enoriaşii în legătură cu necesitatea donaţiilor.

Asta a fost impresia care mi-a rămas întipărită în minte. MRU are prezenţa scenică şi discursul unui pastor dintr-o congregaţie bizară, posibil penticostal, iehovist sau poate mormon, se adresează electoratului de parcă ar fi proşti şi de parcă el are legătură directă cu divinitatea. Îi stă bine lui MRU în această postură.

De altfel, când te uiţi la MRU vorbind pe scenă te poţi gândi şi la Tom Cruise, mare lider hollywoodian al Bisericii Scientologice, o maşină de făcut bani inventată de scriitorul SF Ron L. Hubbard. Şi pe YouTube au scăpat la un moment dat nişte filme cu Tom Cruise vorbind enoriaşilor săi, de parcă era Hitler coborât printre dealurile Los Angelesului. Ţi se întorcea stomacul pe dos, nu alta.

Singura soluţie pentru cei menţionaţi mai sus este tratamentul psihiatric de urgenţă.
Vezi şi http://www.napocanews.ro/2012/02/portret-de-premier-utecist-la-tinerete-m-r-ungureanu.html

George Bara/ napocanews.ro

Lasati un comentariu