AugustFest5: Cel mai puternic careiean este…sătmărean

• publicat la: 23 august 2012
AugustFest5: Cel mai puternic careiean este…sătmărean

Una din cele mai savurate si aşteptate manifestări ale  AugustFest5  au fost  cele  dedicate  intrecerii pentru Cel mai puternic careian .Interesul stârnit de concurs  s-a văzut si in tribunele terenului de  handbal  din parc, care  au fost neincăpătoare pentru cei ce au venit să guste spectacolul oferit de concurenţi  in ciuda caniculei de afară.

La startul competitiei s-au aliniat 7 concurenti,unii veniti din Ungaria: Szucz Sandor, Szabo Laszlo,Gere Szabolcs, Balogh Ferenc, Sebestyen Csongor( acesta din urmă a fost si cel mai tânăr participant, 18 ani)  dar si din  România: Pap Vasile şi Cortean  Alexandru.

Acestia au fost supusi de către organizatori  unor probe destul de grele care au necesitat o pregătire atât fizică  cât si mentală, deoarece nu este la indemâna oricui să tragă un un camion de 9 tone, să parcurgă  distanta de 20 de metri cu jugul in spate ce cântăreşte 300 de kg, să ridice un buştean deasupra capului incepând de la o greutate de 90 de kg, sa  ridice o bilă  în greutate de  110 kg de cât mai multe ori la o inaltime de 1.50 m si să imite “mersul fermierului” pe aceiasi distanţă de 20 de m cu două pachete de beton si fier in mâini. cântărind 200 kg.

Din păcate cea mai spectaculoasă probă,cea a tragerii camionului a lăsat publicul aflat in tribune cu un regret deoarece nici un concurrent nu a putut să urnească din loc “monstrul” pe patru roţi.In aceste conditii,juriul a hotărât ca ea sa fie eliminată si să nu se ia in considerare.

Concurentii au fost jurizati de Nemeş Adrian, Paşca Adrian, Negrean Augustin , Borota Iosif ,care au acordat puncte de la 1 la 10 in functie de cum  a decurs proba pentru fiecare participant in parte.

La finalul competiţiei ,titlul de Cel mai puternic careian a revenit unui satmarean, Alexandru Cortean, un obisnuit al concursului careiean,fiind mereu prezent,la fiecare ediţie  dar este prima data cand participă ca şi concurent şi câştigă.

Mă bucur că am câştigat . Doresc să felicit organizatorii  pe care  si eu i-am ajutat cu ce am putut pentru realizarea acestui evenimet care a fost unul foarte frumos si reusit.Cea mai grea probapentru mine azi a fost căratul cuferelor din cauză că alunecau foarte tare din mână si in plus si greutatea pe care o au acestea.Nu mă asteptam să câstig deoarece sunt cam oboist, sâmbătă a fost la un alt concurs foarte solicitant in Ungaria Lightfest unde am ocupat locul 9.

Păcat că astazi nu am putut să mutăm tirul din loc dar eu cred că pozitia a fost una greşită pentru că recent am putut să  trag din loc un tir de 12,5 tone.” Cortean Alexandru Locul 1 Cel mai puternic careian 2012

“Concursul pentru mine a fost foarte obositor si la acest lucru au contribuit canicula si probele care au fost.Multumesc celor din public si prietenilor pentru incurajările acordate.Proba care mi-a pus cele mai mari probleme a fost cea in care a trebuit să car jugul 20 m cu 300 de kg in spate.Era foarte bine dacă se inscriau in concurs si alţi careieni dar asa, fiind singurul, pot spune că sunt cel mai puternic careian”  a declarat pentru Buletin de Carei Pap Vasile Locul 3 Cel mai puternic careian 2012.

Florin Naghi

comentarii

de IO mircea la 23 august 2012 - 15:46

Cel mai nereusit concurs,a lipsit spectacolul,au fost prea multe kg.puteati sa nu folositi greutati asa de mari,camionul a fost foarte urias,trebuia o masina mai mica.In concluzie nu am vazut nimic frumos!!!!!!!

de andraflorentina la 25 august 2012 - 14:40

In primul rand doresc sa felicit toti concurentii pentru participare si organizatorii acestui concurs!
In al doilea rand as dori sa menetionez faptul ca mereu vor exista comentarii rautacioase asa cum este a domnului de mai sus dar ce ar fi daca am aprecia efortul depus de toti cei implicati in acest concurs organizatori si concurenti si nu am gasi mereu partile negative.
Mereu stim sa judecam si sa comentam de pe margine dar cand trebuie sa punem osul la treaba ne retragem!!!
Concursul a fost un concurs profesionist daca stiti domnule Mircea ce inseamna un astfel de concurs! Si si concurentii au fost la fel de profesionisti toti cu performante in cariera de power lifting deci si probele pe masura.Atata ca fiecare poate fi bun la o anumita sectiune sau poate fi bun la toate. Puteti sa vedeti pe internet multe exemple.
Si, avand in vedere numarul de spectatori eu nu as zice ca nu a placut publicului.Mie mi-a placut asa ca hai sa lasam comentariile rautacioase si sa apreciem ca exista oameni in Careiul acesta care mai fac ceva si pentru oraselul nostru!
In concluzie felicitari inca o data! 🙂

de miri la 25 august 2012 - 16:54

eu cred ca mircea a vrut sa spuna ca astepta mai mult spectacol decat ceva concurs profrsionist,daca tot erau zile de recreere ce se tineau in loc neamenajat special pentru ceva profi.
si mai cred ca fiecare avem dreptul la o parere asa ca nu trebuie sa va inflamati daca cineva nu simte la fel ca altii.probabil tu ai un prieten care a concurat si ai stiut tot ce este legat de aceste probe de forta dar eu de exemplu am mers ca simp[lu spectator in parc si poate as fi vrut mai mulot spectacol la fel ca si mircea.inseamna ca suntem rautacioasi?
fara nici un fel de suparare dar nu am auzit sa sari in sus cand in oraseleul nostru altii luat bani pentru echipa de fotbal si au adus echipa la sapa de lemn si orasul a pierdut acesti bani.atunci nu tia pasat de oraselulu nostru?
si daca fac curat in fata la casa sau la magazin inseamana ca fac ceva pentru oras si nu trebuie tu sa razi de noi pentru ca nu stim date despre concurs de forta !
si noi avem drept la o parere oricare este ea.

de IO mircea la 26 august 2012 - 11:53

Da miri ai dreptate,nu era vorba de a fi rautacios,dar greutatile care s-au folosit la acest concurs puteau fi folosite chiar la un campionat mondial.Stimata andraflorentina,cred ca nici musculosu de Dani Muresan nu facea fata acelor greutati folosite la acest concurs si va rog sa nu o luati in nume de rau.felicitari organizatorilor.

de andraflorentina la 26 august 2012 - 16:58

ramane de vazut anul viitor 🙂

de Gabi D la 6 septembrie 2012 - 22:55

Felicitari tuturor!

Lasati un comentariu