BAC 2012 Carei: prima zi din a doua sesiune

• publicat la: 20 august 2012
BAC 2012 Carei: prima zi din a doua sesiune

Astăzi a început a doua sesiune a Bacalaureatului pentru liceenii care nu au reuşit să obţină minim media 6 in urma examenelor susţinute anterior şi pentru cei ce nu au avut posibilitatea să  intre in prima sesiune.

Dimineaţa,de la ora  9,00, a inceput proba de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală la Limba și Literatura română  care a constat in extragerea unui subiect, rezolvarea cerinţelor date şi prezentare răspunsului intr-o vorbire fluentă şi corectă a limbii române. In faţa liceului candidaţii erau  calmi,isi  ascundeau cu grijă emoţiile iar atmosfera era destinsă, mulţi dintre ei având zâmbete pe faţă in loc de ingrijorare.

La Carei,pentru sesiunea august-septembrie a BAC 2012, unicul centru de examinare se află in cadrul Colegiului Tehnic Iuliu Maniu, unde  timp de o săptămână candidaţii vor susţine atat probele orale care vor fi notate cu calificative cât si probele scrise ce vor fi apreciate cu note.

Lista afişată pentru examenul de azi a cuprins 21 de elevi din care 4  nu s-au prezentat .

Am avut norocul să extrag un subiect uşor ceea ce m-a avantajat puţin şi zic că m-am descurcat destul de bine , am obţinut calificativul avansat.In ceea ce priveşte bacalaureatul nu am nici o emoţie in afară de examenul scris de la matematică unde sper să fie un subiect uşor ca să am vreo şansă la o notă de trecere.Pe mai departe vreau să dau la facultate dar incă nu m-am decis la care” a declarat pentru Buletin de Carei ,Răzvan Mihali, elev la Liceul Teoretic Carei.

Un alt candidat, Şichet Vlad, ne-a declarat că “Subiectul pe care l-am avut azi s-a numit Ce influenţă a avut timpul asupra cărţilor, intoarcerea in secolul 21 de Ion Pârvulescu. A fost un subiect uşor, am ştiut şi asta mă bucura, sper să o ţin tot aşa şi pe mai departe.Am avut puţine emoţii dar odată ce am intrat in sală am scăpat de ele

“Pregătirea candidaţilor a fost una destul de slabă din cauză că unii dintre ei nu işi dau interesul.Un exemplu mai bun ca cel de astăzi nici nu trebuie,4 elevi nici nu s-au prezentat la examen şi asta arată că nu le pasă sau  că nu sunt pregătiţi.Părerea mea este că programa şcolară şi toate influenţele negative din viaţa unui elev duc la aceste rezultate  din ce in ce mai slabe” a declarat profesoara de limba română şi membră a  Comisiei de la examenul de azi, prof.Antal Sidonia.

Pentru susținerea acestei probe,la nivel de judet  s-au înscris 212 de candidaţi, din care s-au prezentat 167 (78,77%).

Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă modernă este programată pentru intervalul 21-22 august, iar evaluarea competenţelor digitale va avea loc în zilele de 23 şi 24 august. Rezultatul obţinut de fiecare candidat nu se exprimă prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenţă, în raport cu standardele europene recunoscute în domeniu.

Prima probă scrisă ( la limba şi literatura română) din cadrul sesiunii curente se va desfăşura luni, 27 august. Va urma apoi marţi, 28 august,  proba scrisă de limba şi literatura maternă. Proba obligatorie a profilului este programată pentru miercuri, 29 august.

Ultima probă scrisă – proba la alegere a profilului şi specializării – va avea loc, vineri, 31 august. În data de 2 septembrie vor fi afişate primele rezultate şi vor fi depuse contestaţiile în intervalul orar 16.00 – 20.00. Acestea vor fi soluţionate în intervalul 3-4 septembrie, urmând ca afişarea rezultatelor finale să aibă loc în data de 5 septembrie.

Florin Naghi

comentarii

de razvan la 21 august 2012 - 18:58

WTF cum adica am avut NOROC sa trag un bilet usor si de cand dau eu bacu din MATEMATICA fiind de la filologie auzi acolo sa iau un subiect usor pentru a avea sansa unei note de trecere .
FLORINEEEEE esti nesimtit pt ce ai scris lasand la o parte cea ce am zis eu!!!!!

de negyes la 21 august 2012 - 22:14

Nota: daca esti la filologie, stii ca se scrie „ceea ce am zis eu”.

Lasati un comentariu