Bucătarii iscusiţi la Carei

• publicat la: 5 august 2012
Bucătarii iscusiţi la Carei

Manifestarea de sambata a fost  organizată de Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor Regiunea 1 Satu Mare în colaborare cu Primăria municipiului Carei şi Consiliul Local Carei.

Evenimentul a  fost in fapt un  Concurs de gătit „Bucătarii iscusiţi” la care  au participat echipaje IPA din România, Polonia şi Ungaria.

La acest eveniment au participat 17 echipe (2 din Polonia și 4 din Ungaria) după cum urmează : IPA POSNAN / Polonia, IPA LIMANOWA/ Polonia, IPA PEST MEGYE/ Ungaria, IPA BUDAPESTA/ Ungaria, IPA SZABOLCS-SZATMAR-BEREG/ Ungaria, IPA 1 REGIUNEA GALAȚI, IPA 1 REGIUNEA BISTRIȚA NĂSĂUD, IPA 1 REGIUNEA MARAMUREȘ, IPA 2 REGIUNEA MARAMUREȘ, IPA 2 ISU, IPA 2 JANDARMI, IPA 1 REGIUNEA SATU MARE – PROXI 1, IPA 1 REGIUNEA SATU MARE – PROXI 2, IPA 1 REGIUNEA SATU MARE – SIF, IPA 1 REGIUNEA SATU MARE – BIC SATU MARE, POLIȚIA MATESZALKA/ Ungaria și IPA 1 REGIUNEA SATU MARE – POLIȚIA CAREI întrecându-se la două categorii gătitul la ceaun şi gătitul la grătar.

Invitații și participanții la concurs au fost încântați de programele artistice oferite de Fanfara Foieni, Ansamblul Mugurașii Moftinului și Ansamblul Ceatăra Carei.

„Sponsorul oficial al acestui eveniment a fost Primăria Carei.Pe langă au mai contribuit membrii asociaţiei alaturi de  o serie de alţii sponsori care şi-au adus aportul la buna desfaţurare a concursului. Primirea delegatiilor s-a facut in cursul zilei de ieri, astazi a fost concursul iar maine delegaţiile vor părăsi Careiul” au declarat preşedintele Asociaţiei Intenaţionale a Politiştilor Regiunea 1 Satu Mare, Muresan Marius şi vice-preşedindele Asociaţiei Intenaţionale a Politiştilor Regiunea 1 Satu Mare, Pintea Mihai.

La categoria ciorbe locul 3 a fost ocupat de polonezii veniţi din Poznan.  Aceştia au pregătit o ciorbă tradiţională  poloneză servită în coajă de pâine. Locul 2 a fost obţinut de cei din Pest megye Ungaria, iar locul 1 le-a revenit celor din Galaţi care au pregătit o ciorbă de peşte specifică de pe Dunăre care i-a impresionat pe  juraţi.

La categoria fripturi şi tocăniţe locul 3 a fost ocupat de cei de la IPA Maramureş,  aceştia pregătind o mâncare specifică zonei Lostriţei, locul 2 le-a revenit celor din Budapesta care au pregătit sărmăluţe, iar locul 1 a fost ocupat de cei de la IPA Regiunea 1 Satu Mare – Proxi 2, care au pregătit un balmos cu friptura de miel. Premiul de excelenţa a fost înmânat celor din Bistriţa Năsăud care au avut o prezentare impecabilă, un gust aparte, prezentă şi o reţetă pe măsură – labă de urs.

Membrii juriului care au degustat şi jurizat bucatele gătite de concurenţi  au fost Oşan Ioan Adrian, Fărcaş Ioan şi Vida Vlad.

DIPLOME DE PARTICIPARE :

IPA LEMANOVA –FRIPTURA DE PORC

IPA SZATMÁR SZABOLCS-BEREG „LINGURA DE AUR” – CIORBA DE PESTE

POLITIA MÁTÉSZALKA – BABGULYAS DUPA RETETA SEFULUI

IPA 2 MARAMUREŞ- BABGULYAS

IPA 1 SATU MARE – INVESTIGAREA FRAUDELOR- BABGULYAS

IPA 1 SATU MARE – PROXIMITATE 1 – BABGULYAS CA LA MAMA ACASA

IPA 1 SATU MARE- BIC VIOLENTA – BABGULYAS TRADITIONAL

IPA 1 SATU MARE POLITIA MUN. CAREI „BUCATARII ISCUSITI” – FRIPTURA DE PIEPT DE PUI CU GARNITURA DE OREZ SI SOS DE CIUPERCI CU SMANTANA

IPA 2 SATU MARE – ISU „POMPIERII ISCUSITI” – FRIPTURA DE PORC INABUSITA

IPA 2 SATU MARE- JANDARMII „GULASUL VESEL” – SARMALUTE TRADITIONALE

PREMII HAZLII:

–          CEL MAI LONGEVIV BUCATAR – WITOLD DRZAZDZYNSKI –IPA POZNAN

–          CEL MAI BUN CEAU – BAKOS OLIVER – POLITIA MATESZALKA

–          CEL MAI BUN GRATAR – IPA 1 MARAMURES

–          CEA MAI FRUMOASA PREZENTARE – IPA 1 BISTRITA NASAUD

–          CEA MAI FRUMOASA COSTUMATIE – IPA 1 GALATI

Toti participantii au primit cadouri oferite de catre IPA 1 Satu Mare.

redacţia

Lasati un comentariu