Continuă hărțuirea românilor care au votat la referendum

• publicat la: 16 august 2012
Continuă hărțuirea românilor care au votat la referendum

Procurorii DNA sunt acuzați că au întrerupt, miercuri, slujba de Sfanta Maria din localitatea Suraia, din judetul Vrancea, cu scopul de a ancheta oameni în cazul referendumului.

„Procurorii de la DNA au venit insotiti de noua politisti. Au venit in localitate. Eu eram la hramul bisericii Sfanta Maria. Am fost chemati sa le aratam unde stau cetatenii, sa le ia declaratii. Consideram ca este un abuz pentru ca am primit telefoane de la oameni speriati ca nu mai merg la vot ca au fost intimidati”, sustine Vasile Grosu, primarul localitatii Suraia, pentru Romania TV.

„Asa cum stiti astazi nu lucreaza decat DNA ca e sarbatoare in Romania. Nu cred in acest demers politic al DNA. As fi apreciat foarte mult daca ar fi avut aceleasi reactii in 2009, cand au fost suspiciuni majore de fraude. Merg la oamenii batrani, unii mai au putin de trait. Oamenii sunt speriati si dau telefon la primarie, la cunoscuti si intreaba cum e mai bine sa declare ca au votat sau nu, ca ei au inteles ca cei care au votat sunt anchetati. Sunt niste abuzuri inimaginabile”, a declarat, la rândul său, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, Marian Oprisan.

Peste 200 de oameni s-au adunat marți seară în faţa Primăriei din Piatra Olt , supăraţi de modul în care au fost audiaţi. Nemuţumirea oamenilor vine după ce procurorii au umblat toată ziua prin oras cu masina politiei, mergând la casele oamenilor ca să-i întrebe dacă au votat, dacă-şi recunosc semnătura şi cum au votat.

Potrivit primarilor din localitățile unde procurorii DNA s-au deplasat, oamenii au fost puși de magistrați să jure pe… Biblie. cotidianul.ro

Lasati un comentariu