Curtea Constituţională, acuzată că a trimis înscrisuri false la Guvern

• publicat la: 8 august 2012
Curtea Constituţională, acuzată că a trimis înscrisuri false la Guvern

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a primit luni o plângere cu privire la datele contradictorii transmise de Curtea Constituţională executivului, referitoare la listele electorale.

În plângerea înaintată Parchetului de pe lângă ÎCCJ, prin e-mail, de către o persoană fizică se arată că judecătorii CCR au trimis la Guvern acte false.

Procuroii trebuie să stabilească acum veridicitatea acuzațiilor.

De reamintit, miercuri, Varujan Vosganian, acuza, într-o postare pe blogul personal, atitudinea CCR. Vosganian a semnalat faptul că Parchetul nu face cercetări în condițiile în care „aflăm că cineva a falsificat actele Curţii, atât în corespondenţa cu Guvernul, cât şi în transmiterea la Monitorul Oficial”.

Pe data de 2 august, CCR a amânat decizia referitoare la  validarea sau invalidarea referendumului din 29 iulie privind demiterea preşedintelui  Băsescu, solicitând Guvernului clarificări în ceea ce privește numărul de alegători în baza căruia s-a organizat referendumul.
Ulterior însă, invocând confuzia privind solicitarea adresată executivului, CCR a revenit cu o „erată” care a anulat practic prima decizie dată de Curte.

Eroarea  s-ar fi produs, au declarat surse oficiale,  din cauza unei comunicări făcută de un judecător al Curţii, care i-ar fi dictat unui magistrat asistent cererea către Executiv.
Cert este că  această comunicare inexactă a Curţii  a generat o decizie a Guvernului de organizare a unui mini-recensământ pentru actualizarea listelor de către primării.În urma revenirii Curţii către Guvern pentru îndreptarea erorii, Monitorul Oficial ar fi refuzat publicarea eratei.
Tot marţi, PDL a solicitat Parchetului de pe lângă ÎCCJ să efectueze cercetări cu privire la „persoanele care au modificat conţinutul adresei transmise către Curtea Constituţională,precum şi persoana care a omis să înscrie în încheierea Curţii a tuturor dispoziţiilor stabilite de judecătorii Curţii, în vederea probării faptelor şi tragerii la răspundere penală a făptuitorilor”.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu