În viitor, cumpărăturile vor putea fi plătite cu ajutorul smartphone-urilor

• publicat la: 16 august 2012
În viitor, cumpărăturile vor putea fi plătite cu ajutorul smartphone-urilor

Câțiva retaileri importanți la nivel mondial, precum Wal-Mart, Best Buy, 7-Eleven și Target, au decis formarea unui joint-venture care are ca principal domeniu de activitate plățile prin intermediul telefoanelor mobile, permițând astfel clienților să-și plătească cumpărăturile cu ajutorul smartphone-urilor.

Numită Merchant Customer Exchange (MCX), noua rețea de plăți va fi disponibilă ca o aplicație pentru orice telefon și, în primă fază, va permite accesul clienților la ofertele promoționale practicate de retaileri.

Potrivit USA Today, competiția pe segmentul de plăți pe mobil se ascute pe măsură ce marii retaileri, operatorii wireless și companiile emițătoare de carduri de credit se întrec în servicii pentru consumatori. Se estimează că segmentul de plăți pe mobil va înregistra la nivel mondial, în 2012, tranzacții în valoare de 171,5 miliarde de dolari, în creștere cu 62% față valoarea de 105,9 miliarde de dolari aferentă anului 2011. O cercetare efectuată de firma Gartner estimează că această piață va ajunge în 2016 la 617 miliarde de dolari.

Reprezentanții noii entități, MCX, au declarat că în următoarele luni mai mulți retaileri se vor alătura demersului. ”Folosind această aplicație pentru a prezenta clienților promoțiile și a le facilita plata produselor va reduce, de asemenea, o parte din costurile retailerilor ”, a declarat Mike Cook, reprezentatul Wal-Mart.

sursa capital.ro

Lasati un comentariu