Pleaşca Băsescu a ajuns blestemul PDL

• publicat la: 25 august 2012
Pleaşca Băsescu a ajuns blestemul PDL

Oricat de previzibil a ajuns să fie Traian Băsescu, este greu de spus dacă după revenirea sa la Cotroceni va continua să se comporte exact ca si până acum sau va incerca să inveţe ceva din lecţia pe care cei 7,4 milioane de români i-au administrat-o pe 29 iulie.

Un om normal si un politician intelept ar trebui să ştie că a pierdut aproape totul. Legitimitate, incredere si, cel mai rau lucru, libertatea de a vorbi in numele românilor. Deci, măcar de la asta ar trebui să se abtina – sa nu il mai auzim predicând reforme aberante si politici de austeritate falimentare in numele „românilor” săi imaginari.

Realitatea e ca Traian Basescu, PDL  si toti sustinatorii sai au pierdut de două ori, odată cu intoarcerea presedintelui din starea de suspendare. Revenirea marelui invins la Cotroceni nu va face decât să-i enerveze si mai rău pe toti cei 7,4 milioane, inmultind frustrarea lor direct proportional cu fiecare ieşire agresivă de la care nu se va putea abtine. Exista deja pedelisti care au inteles ca, in premiera, din acest moment Traian Băsescu le este de fapt cel mai mare dusman – bolovanul si blestemul care atârnă de gâtul fostilor guvernanti.

Odata cu intoarcerea lui in functie, nici ei nu isi pot reveni din socul loviturii incasate la alegerile locale. Ba este posibil ca la alegerile parlamentare, furia si nemultumirile celor 7,4 milioane de romani sa se reverse direct si in totalitate asupra celor care si-au declarat victoria din prima clipa dupa anuntarea rezultatelor referendumului, asupra celor care astazi se prezinta drept marii invingatori ai democratiei impotriva ametitilor fara minte care prin votul lor au sustinut lovitura de stat a borfasilor.

Atat timp cat aceasta e discursul semi-oficial al partidului, cat timp alde MRU si restul cetatenilor purtatori de usturoi impotriva strigoilor din USL mesteca de dimineata până seara teoria cu lovitura de stat a majoritatii si nu gasesc nimic mai bun de spus decat ce rău e Antonescu si cât de porc e Ponta, doar pentru că strâng mai multe voturi decât ei, atunci intreaga miscare de dreapta coalizată in jurul PDL si Ungureanu are toate sansele să inregistreze chiar si sub scorul PDL din vară.

Dintr-o curiozitate morbida s-a intamplat să rezist mai mult de 10 secunde pe B1 Tv. Iar dintr-o bizară pornire masochistă am rămas pret de câteva minute să urmăresc un nu stiu ce talk-show politic. Nu e important care, pariez ca diferenta dintre ele e nesemnificativa. Ideea era ca nici nu se pomenea de PDL sau Traian Basescu. Principalele si singurele subiecte de discutie erau Antonescu (plecarea lui), USL (moartea ei deja ca si petrecuta) si Victor Ponta (demisia si inlaturarea lui din fruntea PSD).

Nu am nicio problema cu temele pe care un post privat si le alege sa le discute. Iar B1 Tv este reflexia in oglinda a imaginii Antena 3, doar ca nu e pe partea stanga, e pe dreapta, iar capul ii sta unde-i sunt picioarele.

Relevante sunt insa tocmai temele pe care ei le considera singurele subiecte importante de abordat. Deci nu cum va face fata Traian Basescu furiei si nemultumirii tot mai multor milioane de romani, ori cum va reusi PDL sa fenteze incasarea frustrarilor fraierilor care au votat degeaba. Nu, nimic din toate astea. Unica preocupare e cum sa-i alungam pe borfasii datatori de lovituri de stat aprobate de jumatate dintre romanii care mai exista astazi in Romania.

In cazul acesta, este previzibil ca nici Traian Basescu sa nu isi schimbe comportamentul, nici macar de ochii celor 7,4 milioane de romani. Va iesi probabil iarasi la atac, inaintea alegerilor, asa cum i-a spus lui Ponta ca va face cu Guvernul sau, iar in toamna vom fi cel mai sigur martorii unui adevarat macel al PDL, gratie transformarii a ceea ce a fost candva o pleasca intr-un blestem si o fatalitate.

sursa ziare.com

comentarii

de Horia Mărieș la 25 august 2012 - 19:50

O cioară stă pe o cracă cu o bucățică de cașcaval în gură. Vine vulpea.

– Cioară, cioruță, ești tu, draga mea, destul de sofisticată în gîndirea ta politică?
Cioara tace.
– Cioară, cioruță, votezi tu pe 29 iulie?
Cioara tace.
– Cioară, ciorișoară, votezi DA sau NU?
Cioara ispitită și călcată pe nervi, nu se poate abține!
– DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!
Cade cașcavalul, vulpea fuge cu tot cu auriul trofeu.
Cioara înțelepțită și tristă cugetă:
– Și dacă aș fi spus NU … s-ar fi schimbat oare ceva?

de podina ioan la 27 august 2012 - 19:10

de unde concluzia ca guv. COPY PASTE E SUPER!!!!

Lasati un comentariu