Rectificarea este pe un buget conceput greşit, în care nu erau prevăzuţi bani pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi

• publicat la: 23 August 2012
Rectificarea este pe un buget conceput greşit, în care nu erau prevăzuţi bani pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi

Premierul Victor Ponta a declarat joi că proiectul de rectificare a pornit de la un buget conceput greşit şi nedrept, chiar “criminal” faţă de persoanele cu dizabilităţi, însă Ministerul Finanţelor Publice (MFP) reuşeşte să menţină stabilitatea bugetară, deşi va fi înjurat de toţi miniştrii.

Guvernul discută în şedinţa de joi proiectul de rectificare bugetară.

“La rectificarea bugetară noi am lucrat cu un buget conceput greşit şi nedrept, conceput anul trecut de fosta guvernare. Mi s-a părut criminal să faci un buget în care să nu prevezi bani pentru aşa ceva (însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi – n.r.) şi practic ar fi fost condamnate persoanele cu dizabilităţi să nu mai aibă însoţitori în această perioadă”, a afirmat Ponta.

El a adăugat că Guvernul nu poate decât aduce corecturile necesare privind majorarea salariilor, restituirea sumelor reţinute ilegal pensionarilor şi finanţarea pentru autorităţile locale care au ajuns “intenţionat în stare de faliment pentru că nu răspundeau din punct de vedere politic unor aşteptări”.

Ponta a arătat că în bugetul elaborat anul trecut au fost trecute proiecte fără finanţare, iar bugetul pentru justiţie s-a terminat de la 1 mai.

“Vedem tot felul de proiecte la care România se angajase şi existau zero lei în buget, şi aici Ministerul Dezvoltării a fost campion în promisiuni goale şi tromboane. Urma să organizăm tot felul de lucruri, dar nu punea nimeni niciun leu în buget. România pentru justiţie în viziunea bugetului făcut în 2011 se termina la 1 mai, de atunci nu mai aveau bani şi nici nu au mai avut vreun ban, în schimb trebuie să aplicăm reglementări, să dăm noi bani pentru judecători şi grefieri, bani pe care nu-i prevăzuse nimeni”, a spus Ponta.

El a adăugat că în acest context efortul Ministerului de Finanţe este cu atât mai mult de apreciat.

sursa adevarul.ro

Lasati un comentariu