Şoc: Pe 27 iunie 2012, CCR a conchis negru pe alb scăderea populaţiei României

• publicat la: 1 august 2012
Şoc: Pe 27 iunie 2012, CCR a conchis negru pe alb scăderea populaţiei României

PDL a cerut să se ţină cont de scăderea numărului populaţiei

Traian Băsescu şi PDL solicită CCR să valideze referendumul, susţinând că numărul de alegători aflaţi pe listele electorale este corect. Pe 31 mai 2012, PDL avea cu totul altă poziţie. Astfel, în sesizerea de neconstituţionalitate referitoare la legea „uninominalului pur”, semnatarii documentului (54 de deputaţi PDL, printre care şi cei care zi de zi au ţipat pe micile ecrane sau în adunări publice că listele electorale sunt corecte, ne referim la Mircea Toader, Sever Voinescu-Cotoi, Elena Udrea, Sulfina Barbu, Cristian Boureanu, Costică Canacheu, Vasile Gherasim, Alin Popoviciu, Gelu Vişan), solicitau CCR să ţină cont de faptul că populaţia României a scăzut considerabil.

Iată un prim fragment din Decizia CCR nr.682 din 27 iunie 2012: „Se apreciază că este neconstituţională o lege care (exprimare CCR), <în raport cu populaţia ţării>> (exprimare PDL). Or, conform ultimului recensământ, populaţia României a scăzut în număr considerabil”. (consideraţie CCR)

CCR confirmă cererea PDL

În dispozitivul CCR, deci în partea de document în care judecătorii îşi expun poziţia faţă de solicitările celor care au semnat sesizarea de neconstituţionalitate, se arată, negru pe alb: „În opinia acestora, prin modul de atribuire a mandatelor, legea aduce un plus de

parlamentari faţă de numărul în vigoare la data organizării referendumului, ignorând art.62 alin.(3) din Constituţie, care specifică în mod expres faptul că numărul deputaţilor şi al senatorilor se stabileşte prin legea electorală, în raport cu populaţia ţării, care, conform ultimului recensământ, a scăzut în număr considerabil”.

Elementul „scăderea populaţiei” a contat, printre altele, la adoptarea – în unanimitatea – a deciziei de respingere a legii uninominalului pur.

CCR trebuie să clarifice situaţia listelor electorale

În hotărârea CCR nr.3 din 22 octombrie 2003, se preciza expres că „numărul persoanelor înscrise în listele pentru referendum: 17.842.103”.

Ţinând cont de faptul că în ultimii 9 ani populaţia a scăzut constant – atenţie nu ne referim la cei plecaţi din ţară temporar sau definitiv – CCR trebuie să clarifice situaţia reală a numărului de alegători de pe listele electorale.

Pe de altă parte, şi miniştri Ioan Rus şi Victor Paul Dobre au obligaţia să declanşeze o anchetă pentru a vedea cine se face vinovat de datele exagerate care au fost transmise la AEP şi BEC.

sursa cotidianul.ro

comentarii

de coriolan la 2 august 2012 - 23:33

Pdl un gust amar…..!Cica isi fac titlu de glorie, din neprezentarea la vot!Ce rusine!!!!!!

Lasati un comentariu