TOP 5 creme de protecție solară, recomandate de 5 dermatologi

• publicat la: 9 August 2012
TOP 5 creme de protecție solară, recomandate de 5 dermatologi

Dermatocosmeticele cu SPF peste 30 apără cel mai bine pielea. Cinci dermatologi fac un top al celor mai bune mărci.

Cele mai bune produse pentru protecţia solară sunt dermatocosmeticele, care se găsesc în farmacii, spun la unison medicii.

Pe lângă faptul că sunt testate temeinic şi nu generează alergii, oferă protecţie dublă împotriva razelor UVB, responsabile de arsuri, dar şi împotriva ultravioletelor de tip A (UVA), care cresc riscul de a dezvolta cancer de piele.

La polul opus se află majoritatea cosmeticelor din comerţ, care oferă doar protecţie împotriva razelor UVB şi pot provoca şi alergii. “Mulţi pacienţii care au folosit astfel de produse s-au plâns de hiperpigmentare, bronzare cu pete”, spune dermatologul Ioana Chebac.

Pentru copii şi pentru cei care se ştiu cu pielea sensibilă (melasmă, alergii etc.), medicii dermatologi recomandă creme cu factor de protecţie 50, aplicate din abundenţă, la intervale regulate, cel puţin în primele zile de expunere.

Cei care nu au probleme cu pielea şi vor să se şi bronzeze vizibil pot alege produse cu factor de protecţie 30-35.

“Foarte multe persoane fug de cremele cu factor 50, pentru că observă că nu se mai bronzează. Însă bronzul, oricât de mult ne-ar plăcea, este şi el o formă de agresiune a pielii, şi cu cât pielea rămâne mai albă, cu atât este mai sănătos. Oricum, chiar dacă folosim creme cu SPF 50, dar nu le aplicăm des şi din abundenţă, factorul de protecţie scade cam la 30. Cremele cu factor sub 10 sunt egale cu zero, iar multe din cele cu factor sub 20 nu oferă protecţie împotriva razelor cancerigene UVA”, atrage atenţia medicul dermatolog Diana Plăcintescu.

sursa evz.ro

Lasati un comentariu