TVR Cultural s-a „scufundat“, dar unii angajaţi au trăit ca nişte regi

• publicat la: 14 august 2012
TVR Cultural s-a „scufundat“, dar unii angajaţi au trăit ca nişte regi

La întâlnirea de săptămâna trecută a Consiliului de Administraţie al TVR s-a discutat despre comasarea posturilor TVR 2 şi TVR Cultural în contextul salariilor exorbitante. Din această categorie face parte şi Horia Patapievici, care a fost remunerat cu 26.000 de lei.

Cea mai recentă concluzie a specialiştilor în domeniu cu privire la dezastrul din TVR se referă la salariile fabuloase ale unor angajaţi, care, se pare, ar fi „îngropat” televiziunea.

Discuţiile cu privire la aceste venituri – în special banii primiţi de Horia Patapievici – au încins spiritele la şedinţa de vineri cu mai marii TVR, unde s-a scos la iveală faptul că zeci de mii de lei intrau în buzunarul unei singure persoane.

Venituri nedeclarate?

Horia Patapievici ar fi încasat lunar 26.000 de lei la un moment dat, apoi suma a scăzut până la 16.000.

„Eu ştiam de contracte de 16.000 de lei pe lună pentru domnul Patapievici, contracte pe care au început apoi să le «bărbierească». Nici preşedintele-director general al TVR nu ridică atâţia bani! Şi când celor de la TVR Cultural li s-a luat apărarea în şedinţă, am spus despre asta. Au sărit câţiva colegi care mi-au replicat: «Nu, nu, nu, că Patapievici a luat mai mult!». Şi atunci am aflat că Patapievici lua, de fapt, 26.000 de lei. Am înlemnit”, a declarat realizatorul Sorin Burtea pentru ziarul „ring”.

Totuşi, valoarea declarată a veniturilor din drepturi de autor a lui Patapievici nu se regăseşte în declaraţia de avere a acestuia.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu