Zegrean,presedintele CCR trimite scrisori din concediu, de la mare, le spune europenilor că aici e nenorocire

• publicat la: 7 August 2012
Zegrean,presedintele CCR  trimite scrisori din concediu, de la mare, le spune europenilor că aici e nenorocire

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu l-a acuzat pe preşedintele CC, Augustin Zegrean, de faptul că, fiind în concediu, la mare, a trimis scrisori unor organisme europene în care descrie situaţia din România ca fiind o nenorocire, liberalul manifestând dubii că poziţia lui Zegrean este şi a CC.

“Am remarcat în ultima perioadă câteva ezitări şi contradicţii ale Curţii în legătură cu situaţia pe care o cunoaştem cu toţii, dar care a căpătat unele accente absolut exagerate. Înţeleg că domnul Zegrean, din concediu, de la mare, îşi exercită stilul epistolar şi trimite scrisori către organisme europene cu privire la o situaţie din România pe care mai are puţin şi o descrie ca fiind o nenorocire”, a spus Mihai Voicu.

Vicepreşedintele PNL a spus că, faţă de această situaţie, întrebarea legitimă care poate fi adresată ţine de asimilarea poziţiei CC celei exprimate de Zegrean, aflat în concediu. “Putem să ne adresăm câteva întrebări legitime: dacă scrisoarea domnului Zegrean, trimisă din vacanţă, de pe plajă, reprezintă poziţia Curţii şi dacă da, cum a fost adoptată această poziţie din moment ce Curtea nu s-a mai reunit? Aceeaşi întrebare nu are cum să nu fie adresată şi în ceea ce priveşte deciziile contradictorii succesive ale Curţii, pentru că după ştiinţa noastră a existat o singură şedinţă a Curţii care a produs o singură decizie”, a spus Voicu.

El a subliniat că trebuie să existe o decizie fără dubiu a CC cu privire la referendumul din 29 iunie. “Decizia cu privire la vot e una clară, însă dacă se vor invoca argumente statistice, false, în detrimentul realităţii, înseamnă că legitimitatea poporului, care se exercită prin referendum, e pusă la îndoială de cei care au ca obiectiv cramponarea de scaun, de putere”, a spus Voicu.

El a arătat că Guvernul va duce la îndeplinire decizia CC care îi cere să prezinte realitatea, aceasta fiind, de altfel, în opinia sa, şi o decizie în interes public.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia a făcut, marţi, apel la autorităţi şi la partidele politice din România să respecte pe deplin independenţa Curţii Constituţionale şi să se abţină de la presiuni , precizând că în urmă cu o zi a primit noi informaţii de la CC în legătură cu acest subiect.

sursa mediafax

comentarii

de Horia Mărieș la 7 August 2012 - 22:39

Tâmpit.

de Horia Mărieș la 7 August 2012 - 22:39

Cretin.

de emil la 8 August 2012 - 00:42

@ H.M.
De ce insultati cuvintele “tampit” si “cretin”?

de Horia Mărieș la 8 August 2012 - 11:54

emil la 8 August 2012 – 00:42 Mii de scuze pentru insulte.

Lasati un comentariu