Acuzații în dosarul Oltchim

• publicat la: 24 September 2012
Acuzații în dosarul Oltchim

Primul-ministru Victor Ponta a lansat luni acuzaţii grave în dosarul Oltchim. Ponta a spus că există o înţelegere între Dan Diaconescu şi Adriean Videanu, fostul ministru al Economiei, prin care cei doi ar urma să acopere fraudele anterioare de al Oltchim.

“Adriean Videanu acţionează în înţelegere politică cu Dan Diaconescu pentru a încerca să acopere urmele fraudei urioaşe făcute la Oltchim”, a spus Ponta.

“După cum vedeţi, trebuie să reparăm noi toate hoţiile şi toate relele făcute de către PDL: cea mai mare hoţie, ani de zile de căpuşare a Oltchimului de către firmele PDL, sute de milioane de Euro din bani publici băgaţi de hoţul hoţilor, domnul Videanu. Aţi văzut că cu o zi înainte de licitaţie domnul Videanu şi cu domnul Roibu aranjau cum să facă lucurile la Oltchim şi, bineînţeles, în înţelegere politică cu Dan Diaconescu, pentru a încerca să acopere urmele fraudelor uriaşe făcute de PDL la Oltchim”, a spus Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a solicitat ca Dan Diaconescu, dacă are banii sau dacă îi va da Adriean Videanu banii pentru privatizarea Oltchim, să-i aducă imediat. Premierul a precizat că, dacă Dan Diaconescu nu va aduce banii, atunci Guvernul va găsi o soluţiue pentru a salva Oltchim.

Prim-ministrul a adăugat că “hoţii ca Videanu şi impostorii pe care îi bagă în faţă” trebuie să răspundă în faţa legii. “Hoţii ca Videanu şi impostorii pe care ei îi bagă în faţă trebuie să răspundă în primul rând în faţa legii şi, sigur, vor răspunde şi în faţa oamenilor pe 9 decembrie”, a spus Ponta.

Victor Ponta a arătat că Guvernul va trimite actele necesare în cazul Oltchim la Parchet, aşa cum s-a procedat şi în cazul “băieţilor deştepţi”.

Dan Diaconescu a anunţat, luni, după ce a ieşit din sediul Ministerului Economiei, că nu a fost semnat contractul pentru privatizarea Oltchim, spunând că acesta conţine zeci de greşeli.

Înainte ca Diaconescu să părăsească sediul Ministerului Economiei, prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, a explicat că l-a felicitat pe Dan Diaconescu pentru câştigarea licitaţiei de la Oltchim deoarece “aşa este civilizat”.

Acesta a afirmat  de asemenea că  un eventual eşec al privatizării ar face vinovat guvernul lui Ponta și nu pe Diaconescu.

“Dacă cei care au privatizat nu ştiu să pună nişte condiţii, cum ar fi cifră de afaceri de jumătate de miliard sau garanţia să fie de 2 milioane de euro în loc de 200.000 de euro, cel care a greşit este cel care a întocmit caietul de sarcini. În niciun caz nu este Dan Diaconescu, nici ziariştii, nici politicienii, ci guvernul Ponta. Dacă se plânge cineva din guvernul Ponta că este o mascaradă, dacă domnul Ponta spune ‘Vai, ce tragedie! O să răspundă cel vinovat’, cel vinovat este dânsul cu cel pe care l-a numit să răspundă de privatizare”, a declarat Cristian Boureanu.
Dan Radu Ruşanu, la rândul său,  este sceptic și crede că Dan Diaconescu nu va deveni proprietar la combinat, pentru că nu are capacitatea să-și asume această responsabilitate:

“Nu cred că domnul Dan Diaconescu va fi proprietar la Oltchim până la urmă şi nu cred că va putea să-şi asume această responsabilitate”.

Ruşanu este de părere că “privatizarea Oltchimului nu poate fi realizată decât cu un investitor foarte puternic, care să-şi permită să achiziţioneze şi rafinăria de la Piteşti şi Arpechimul, pentru că altfel materiile prime nu pot să ajungă la Oltchim”.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu