Aportul jandarmilor la siguranţa cetătenilor

• publicat la: 11 septembrie 2012
Aportul jandarmilor la siguranţa cetătenilor

În cursul lunii august, contribuţia adusă de jandarmii sătmăreni la menţinerea climatului de siguranţă al comunităţii s-a concretizat prin executarea a peste  400 de misiuni dintre care:

189 pentru menţinerea ordinii publice  în sistem integrat;

139 pentru asigurarea ordinii publice;

65  intervenţii la solicitări prin apel telefonic

17  acţiuni în cooperare cu alte instituţii

Pentru creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor, în luna august, jandarmii au executat misiuni independent şi în sistem integrat cu Poliţia în zonele de interes operativ din judeţul şi municipiul Satu Mare.

Echipajele de jandarmi au acţionat cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârşesc fapte contravenţionale sau penale.

În urma efectuării acestor misiuni au fost constatate 626 fapte de natură contravenţională şi 18 fapte de natură penală, cele mai multe fiind săvârşite în mediul urban.

Dintre faptele de natură penală pentru care jandarmii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale amintim: furturi de produse din magazine, furturi de fier vechi, port de armă albă, alte fapte prevăzute în legi speciale. În toate cazurile  cei 23 autori au fost surprinşi în flagrant.

Referitor la faptele de natură contravenţională, precizăm ca  în luna august au fost aplicate 149 avertismente scrise, 477 amenzi contravenţionale în valoare de 134. 350 lei.

Dintre  faptele pentru care jandarmii au aplicat sancţiuni contravenţionale amintim: tulburarea ordinii şi liniştii publice, comercializarea ilicită a unor bunuri fără a avea acte de provenienţă, provocare de scandal, refuz de legitimare sau consum de băuturi alcoolice în locuri publice, scandaluri în familie, încăierări.

S-au efectuat misiuni de asigurare a ordinii publice pe timpul  sărbătorilor religioase precum Adormirea Maicii Domnului, dar şi la Zilele oraşelor şi comunelor judeţului Satu Mare, dintre care amintim Zilele oraşelor Negreşti Oaş, Tăşnad, Carei, Ardud, la Zilele Turţului, Zilele comunelor Pişcolt, Ciumeşti, Oraşu Nou, alte sărbători precum Zilele Partium, dar şi la diferite serbări câmpeneşti cum ar fi: Festivalul Berzelor, Festivalul Folclorului Codrenesc de la Oţeloaia, sărbătoarea Donath de la Viile Satu Mare.


Lasati un comentariu