Colectare deşeuri electrice şi electronice

• publicat la: 20 septembrie 2012
Colectare deşeuri electrice şi electronice

Asociatia Română pentru Reciclare RoRec, alături de Primăria Carei, organizează o nouă acţiune de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), in data de 22 septembrie.

Sâmbătă, 22 septembrie 2012, echipa Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec organizează o acţiune de colectare, pentru cetăţenii din Carei.

Asociaţia Rorec pune la dispozitie o serie de puncte de colectare, care vor funcţiona in intervalul 09.00-17.00 si vor fi situate in următoarele locaţii: Liceul Teoretic, Cartier Mihai Viteazu 2, zona parcării de pe Strada Mozzart, Cartier Mihai Viteazu 1, Strada Crinului – în zona parcării private, Parcarea de pe Strada Someș.

Totodata, satmarenii pot beneficia de preluarea gratuită de la domiciliu a echipamentelor electrice sau electronice voluminoase si dificil de transportat. Pentru detalii despre programarea transportului gratuit de la domiciliu, cetăţenii pot apela numărul de telefon 0742.550.071, până sâmbătă, 22 septembrie, intre 09.00-16.00.

Toti deponenţii vor participa la tombola cu premii si vor avea şansa să câştige unul dintre premiile oferite de partenerii Philips si Skil. Premiiile constă  in zece maşini de găurit cu percuţie, cinci prăjitoare de pâine si cinci masini de călcat. Pentru a afla dacă au câştigat, acestia sunt asteptati sâmbătă, 22 septembrie, de la ora 18.00, la Primăria Carei.

Asciatia Română pentru reciclare Rorec a mai organizat, anul acesta, in judetul Satu Mare, alte şase actiuni de colectare, in cadrul cărora cetăţenii au depus peste 20 tone deşeuri de echipamente electrice şi electronice.

Mai multe detalii despre programul campaniei de mediu si regulamentul tombolei pot fi consultate pe www.rorec.ro.

Peste 850.000 kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice au fost colectate deja, in cadrul actiunilor desfăşurate, anul acesta, in campania “Locul deseurilor nu este in casă. Trimite-le la plimbare”, a Asociatiei Române pentru Reciclare RoRec. In 2011, au fost strânse peste un milion de kilograme de deseuri de echipamente electrice si electronice colectate, in 220 de actiuni din 39 de judete si in sectoarele 4 si 6 din Bucuresti la care au participat, in total, peste 66.000 de cetăţeni.

Asociatia Română pentru Reciclare – RoRec (www.rorec.ro) este o organizaţie non-profit, infiintata de zece dintre cei mai cunoscuţi fabricanti europeni de aparatura electrocasnica prezenti pe piata din România. Practic, RoRec preia responsabilitatea producatorilor de aparatura electrocasnica si se ocupa de toate activitatile necesare colectării, tratarii, refolosirii, reciclarii si recuperarii deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), asigurand, in acelasi timp, eliminarea in siguranta si protectia mediului, in conformitate cu legislatia europeană in domeniu.

redacţia

Lasati un comentariu