Continuă acţiunile pentru prevenirea criminalităţii

• publicat la: 26 September 2012
Continuă acţiunile pentru prevenirea criminalităţii

În cea de a treia zi a Săptămânii Prevenirii Criminalităţii poliţiştii au organizat o acţiune de prevenire a furturilor din auto, acţiune ce a marcat şi încheierea campaniei „ Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!”.

Poliţişti de prevenire şi de proximitate, însoţiţi de elevi voluntari au pornit  în căutare de autoturisme ce prezintă risc de furt, respectiv geamuri întredeschise, uşi neasigurate, obiecte de valoare lăsate la vedere.

Peste 150 de  avertismente simbolice au fost distribuite în mai puţin de  2 ore şoferilor care şi-au uitat diverse obiecte în maşină ori nu şi-au închis geamurile complet. Cele mai întâlnite situaţii care ar putea tenta hoţii au fost acelea în care poşete, rucsacuri sau laptopuri au fost lăsate de proprietari pe bancheta din spate a maşinii sau pe scaunul din dreapta şoferului.

Poliţiştii au acţionat în număr mare în mai multe zone ale oraşului printre care: Centrul Vechi, Centru Nou, Piaţa de vechituri, Piaţa Mare, Piaţa Someş, Micro 16, Cartierul Carpati . Acţiuni similare s-au desfăşurat în aceeaşi zi la Carei şi Negreşti Oaş.

Joi, 27 septembrie 2012, în cea de-a patra zi din cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, poliţiştii organizează acţiuni stradale de prevenire a furturilor din locuinţe în Satu Mare, Carei şi Negreşti Oaş.

În Satu Mare acţiunea va demara la ora 12.00 din faţa sediului IPJ, zonele vizate de poliţişti fiind Cartierul Funcţionarilor, Micro 16, Micro 17.

Lasati un comentariu