Cum să faceţi avere: Sfaturi de la investitori miliardari

• publicat la: 2 septembrie 2012
Cum să faceţi avere: Sfaturi de la investitori miliardari

Din cauza conditiilor istorico-politice, in Romania nu exista investitori de succes mondial, iar recesiunea de astazi nici nu pare sa le ofere prea curand sansa unor performante.

Poate de aceea, cateva „trucuri” ale personalitatilor de anvergura din domeniu nu ar dauna nimanui. Dimpotriva.

Henry Kravis: „Daca nu esti onest, nu detii nimic. Asta nu se poate cumpara. Poti avea toti banii din lume, daca nu ai moralitate, chiar nu ai nimic.”

Bill Miller: „Piata trebuie sa reflecte corect informatiile. Asa ne spun profesorii. Dar, ca niste oglinzi din parcul de distractii, le reflecta deformat. De obicei, sunt prea pesimiste cand e rau si prea optimiste cand e bine.”

George Soros: „Daca investitia te bucura, te distreaza, probabil nu vei face niciun ban. Investitiile valoroase sunt plictisitoare.”

Warren Buffett: „Emotiile si cheltuielile sunt dusmanii investitorilor. Pentru cei care vor cu orice pret sa prinda momentul perfect pentru a intra sau iesi in/din piata, cel mai bun sfat este sa fie fricosi cand altii sunt lacomi si lacomi cand altii sunt tematori.”

Philip Fisher: „Bursa este plina de indivizi care stiu pretul oricarui lucru, dar nu cunosc valoarea niciunui lucru.” (Informeaza-te asupra valorii).

Sir John Templeton: „Cele mai periculoase cuvinte pentru un investitor sunt ‘de data asta este diferit’. Eronat. De fapt, nici de aceasta data nu se va schimba nimic.”

Barton Biggs: „Metodele de alocare a unor active in functie de factori cantitativi vor da gres pentru ca acest principiu functioneaza conform ciclului economic anterior, in vreme ce noul ciclu reprezinta intotdeauna o necunoscuta.” (Nu exista formule matematice precise).

Charles Ellis: „Rezultatul unei investitii pe termen lung nu te poate surprinde aproape niciodata. In schimb, una pe termen scurt este mereu surprinzatoare.”

Jack Bogle: „Daca ti se pare incredibila o pierdere de 20% pe bursa, atunci nu ar trebui sa investesti in actiuni.” (Pierderile fac parte din regula pietei, sunt o realitate).

Peter Lynch: „A investi fara sa faci o analiza sau un studiu prealabil este ca si cand ai juca poker fara sa-ti privesti cartile.”

Jeremy Grantham: „Cariera este cea mai mare problema a investitorilor profesionisti. Ei trebuie sa-si apere jobul. Al doilea lor blestem il reprezinta administrarea excesiva a investitiilor, deoarece trebuie sa fie ocupati, sa para ca fac ceva pentru a-si justifica salariul.

In schimb, un investitor individual are posibilitatea sa astepte fara a-l interesa ce fac ceilalti jucatori. Un lucru aproape imposibil pentru profesionisti.” (Micile avantaje ale micilor investitori).

Lasati un comentariu