Demonstraţii ale pompierilor

• publicat la: 14 septembrie 2012
Demonstraţii ale pompierilor

Joi, 13 septembrie, in Piata Libertatii din Satu Mare au avut loc manifestările dedicate “Zilei Pompierilor din România”.

La eveniment au participat prefectul judetului Satu Mare, Eugeniu Avram, viceprimarii Municipiului Satu Mare Marcela Papici si Radu Roca, sefii institutiilor subordonate MAI si MApN si distinsi invitati din Ungaria si Germania.

In discursurile lor, cei prezenti au multumit pompierilor pentru toată activitatea depusă in folosul cetăţenilor din judetul Satu Mare. Cu acest prilej, la manifestare au fost avansati in grad inainte de termen un număr de patru cadre militare: de la gradul de Lt. Col la gradul de Colonel Dima Nicolae, de la Pl. Adj la Pt. adj. Sef Epuran Marius, de la Pt. maj la Pt. adj Balint Ioan Eugen si de la Pt. la Pt major Mates Nicolae Cosmin. La eveniment a fost prezent si cel mai bătrân pompier. Acesta are 90 de ani si isi aduce aminte cu nostalgie despre zilele in care lucra ca pompier, astăzi fiind pensionar si se bucura de nepoti.

Si-au demonstrat măiestria si voluntarii juniori care au participat la mai multe concursuri cu teme diferite.

După deschiderea oficială s-a desfăşurat atelierul de stingere a unei machete de casă la care au  participat copiii, prieteni ai pompierilor, urmat de stingerea unui incendiu provocat de substanţe combustibile (Secţia de Pompieri Carei), organizarea unui dispozitiv de stingere la punct fix (Staţia de Pompieri Negreşti-Oaş) şi la final un exerciţiu de stingere al unui autoturism, procedura de descarcerare-extragere a unei victime dar şi de acordare a primului ajutor (Detaşamentul de Pompieri Satu Mare).

sursa tv1sm

Lasati un comentariu