DNA interceptează USL

• publicat la: 6 septembrie 2012
DNA interceptează USL

„Inculparea secretarului general PSD Liviu Dragnea pentru stimularea participarii la referendumul din 29 Iulie este inca o lovitura sub centura data democratiei romanesti de catre DNA, institutia de buzunar al lui Traian Basescu. Din comunicatul institutiei cu pricina rezulta un fapt gravissim, acela al supravegherii activitatii unui partid politic din partea procurorilor, ceea ce duce Romania intr-o realitate de tip sovietic.

Scriam mai deunazi ca Traian Basescu va ordona interceptarea, monitorizarea, anchetarea si chiar arestarea liderilor USL pentru implicarea in ceea ce el a numit “lovitura de stat”. Nu mai conteaza hotariri ale Parlamentului, Guvernului, Curtii Constitutionale si nici votul popular. Totul este pus in paranteze de acest politician de tip stalinist si se trece direct la executia adversarilor sai politici.

Potrivit prevederilor legale aflate azi in vigoare in Romania, liderii PDL si Traian Basescu ar fi trebuit sa faca obiectul unei anchete penale, nu Liviu Dragnea, nu cei de la USL.

Iata de ce :

Legea nr. 14/2003 a partidelor politice (publicata in Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003).

CAPITOLUL I

Dispozitii generale

Art. 1. Partidele politice sunt asociatii cu caracter politic ale cetatenilor romani cu drept de vot, care participa in mod liber la formarea si exercitarea vointei lor politice, indeplinind o misiune publica garantata de Constitutie. Ele sunt persoane juridice de drept public.

Art. 2. Prin activitatea lor, partidele politice promoveaza valorile si interesele nationale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participa cu candidati in alegeri si la constituirea unor autoritati publice si stimuleaza participarea cetatenilor la scrutinuri, potrivit legii.

Mai mult, decizia CCR din 10 Iulie 2012 spune asa :

“Participarea la referendum a majoritatii cetatenilor inscrisi în listele electorale permanente reprezinta un act de responsabilitate civica, prin care corpul electoral urmeaza sa se pronunte cu privire la sanctionarea sau nu a Presedintelui Romaniei, avand posibilitatea demiterii sau mentinerii acestuia in functie”

Aceste prevederi arata clar ca PDL si Basescu au incalcat legea prin declararea oficiala a boicotului, cu atit mai mult cu cit s-a adresat in scris Curtii Constitutionale inainte de referendum, invocind necesitatea unei majoritati solide in consultarile populare.

In consecinta, dosarul fabricat lui Dragnea este unul eminamente politic, el are ca baza ordinul dat de Traian Basescu. DNA procedeaza exact precum comunistii, transformind infractorul in acuzator si acuzatorul in urmarit si invinuit.

Evident, toate aceste mizerii se petrec in aplauzele sinistrelor figuri centrale din Comisia Europeana, care se pretind gardieni ai democratiei si statului de drept”.

http://radu-tudor.ro/

Lasati un comentariu