Facultăţile de stat rămân fără studenţi: sute de locuri la buget neocupate

• publicat la: 5 septembrie 2012
Facultăţile de stat rămân fără studenţi: sute de locuri la buget neocupate

Anii in care cozile erau imense la inscrierile la universităţile de stat s-au dus. Acum, facultăţile rămân cu sute de locuri bugetate libere. Motivul? Rezultatele slabe la Bacalaureat.

De exemplul, la Facultatea de Stiinte Politice din Bucuresti au rămas neocupate 35 de locuri bugetate, anunţă TVR Info.

„Sunt 1.500 de dosare, dar efectiv candidati sunt sub 1.000. (…) E un accident nu stiu cum de au ramas locuri, anii trecuti nu am avut probleme”, a declarat decanul facultăţii.

Nimeni nu mai vrea la facultăţile de Fizică si Chimie. „Există o slabă căutare pentru ştiinţele exacte”, spun reprezentanţii institutiilor.

Practic, pentru sesiunea din toamnă, Universitatea Bucureşti are disponibile peste 400 de locuri bugetate si aproximativ 1.200 cu taxă.

La Universitatea „Babeş Bolyai” din Cluj au rămas peste 800 de locuri bugetate, iar la Universitatea Tehnica „Gh. Asachi” din Iasi aproximativ 1.000.

Aproape 900 de locuri la facultăţile Universităţii de Petrol-Gaze (UPG) Ploieşti sunt libere pentru a doua sesiune de admitere, care începe miercuri şi se încheie în 9 septembrie. În cadrul acestei sesiuni sunt libere 890 de locuri, dintre care 50 fără taxă, iar restul cu taxă, valoarea taxei de şcolarizare fiind de 2.900 de lei pe an. Această taxă poate fi achitată şi în patru rate egale.

Pentru a doua sesiune de admitere au rămas libere locuri la patru dintre cele cinci facultăţi ale UPG Ploieşti. Astfel, în urma primei sesiuni de admitere au fost ocupate integral locurile la Ingineria Petrolului şi Gazelor. La Facultatea de Inginerie Mecanică şi Electrică sunt libere 19 locuri fără taxă şi 182 locuri cu taxă, la Tehnologia Petrolului şi Petrochimie sunt libere 11 locuri fără taxă şi 85 locuri cu taxă, la Facultatea de Ştiinţe Economice au rămas libere 267 locuri cu taxă, iar la Facultatea de Litere şi Ştiinţe sunt scoase la concurs 20 de locuri fără taxă şi 306 locuri cu taxă.

Admiterea la Universitatea din Ploieşti se face exclusiv pe baza mediei de la bacalaureat.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu