Intăreşte-ţi natural sistemul imunitar

• publicat la: 5 septembrie 2012
Intăreşte-ţi natural sistemul imunitar

Toamna incă nu şi-a intrat pe deplin in drepturi, dar semnalele pe care si le trimite, sunt tot mai vizibile, de la o zi la alta: dimineţile reci, zilele sunt din ce in ce mai scurte, iar diferenţele de temperatură dintre zi si noapte sunt semnificative.

Toate aceste schimbări care fac diferenta dintre vară si toamnă si altele care incă nu s-au manifestat, se manifestă la om, la omul nepregatit, prin dureri de cap, musculare si de oase, nas infundat, raceli dese si de durata, asta insemnând că sistemul imunitar e deficitar si că trebuie luate niste măsuri si câte ceva trebuie schimbat.

Ca sa faci fata schimbarilor de vreme si sa nu faci dese infectii respiratorii, fii atent la ceea ce mananci si ce bei. Renunta la gustarile fast food si hraneste-te cu mancare gatita. Totodata, fa-ti un program si respecta orele de masa.

Profita de ocazie ca tarabele pietelor sunt pline de fructe si legume, productie proprie, pe care insa nu le gasesti la supermarket-uri, si fa-ti obiceiul de a le consuma zilnic. Sunt adevarate farmacii naturale, bogate in vitamine si minerale.

Mananca zilnic usturoi si ceapa. Contin antibiotice naturale si antioxidanti si contribuie din plin la intarirea imunitatii. Pentru disconfortul pe care il creaza, motiv pentru care adesea multe persoane le ocolesc, exista apa si pasta de dinti.

Strugurii negri, prunele, fructele de padure inchise la culoare contin resveratrol, considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut pana acum. Resveratrolul este o substanta antitumorala care incetineste cu pana 50% inmultirea celulelor cancerigene sau poate chiar sa le si opreasca, stimuleaza inmultirea celulelor sanatoase si capacitatea lor de regenerare.

Consumul de fructe si legume inchise la culoare, cele care contin resveratrol, scade nivelul colesterolului rau si creste nivelul celui bun, creste imunitatea sit e fereste de infectii.

Bea ceaiuri calde, indulcite cu miere de albine si aromate cu zeama de lamaie. Nu astepta sa te imbolnavesti ca sa bei ceai. Chiar daca a trecut vara cu zilele ei toride, prepara-ti in casa limonada dintr-o lamaie si un litru de apa. In aceasta perioada ai nevoie de multa vitamina C.

Respecta orele de somn. Lipsa somnului sau un somn nesanatos, agitat, cu treziri dese, bruste si obositoare slabesc organismul. O plimbare de seara, un dus cald sau o baie fierbinte, un ceai de sunatoare te pot ajuta sa adormi mai repede sis a ai un somn odihnitor, relaxant.

Putem evita toate neplacerile perioadei pe care urmeaza sa o traversam, daca stim si ne impunem sa ne hranim corespunzator si sa respectam un regim de viata sanatos, daca ne luam noi insine masuri de aparare si intarire a organismului, pentru ca se stie ca e mai bine sa previi decat sa tratezi.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu