PDL este consecvent în lupta împotriva interesului naţional

• publicat la: 27 septembrie 2012
PDL este consecvent în lupta împotriva interesului naţional

Europarlamentarii democrat-liberali au votat „prin hipnoză”, la ordinele Monicăi Macovei, împotriva ministrului Afacerilor Europene, Leonard Orban, Partidul Democrat Liberal dovedind astfel consecvenţă în lupta împotriva interesului naţional, a afirmat joi preşedintele Partidului Conservator, Daniel Constantin.

„După ce la referendum au denigrat ţara şi i-au stricat imaginea numai pentru a-şi atinge propriile interese, acum şi-au continuat munca începută cu meticulozitate. Partidul Democrat Liberal este consecvent în lupta împotriva interesului naţional. (…) Leonard Orban este o persoană respectată la nivelul structurilor europene, care nu a răspuns niciodată şi nu va răspunde la comenzi politice. Acest lucru nu a putut fi conceput de către PDL, motiv pentru care a decis sabotarea alegerii sale pentru un post la Curtea Europeană de Conturi”, a afirmat preşedintele PC într-un comunicat remis Agerpres de Biroul de presă al partidului.

Potrivit acestuia, „PDL şi-a arătat astfel, evident, modul în care se foloseşte de credibilitatea anumitor oameni”. „L-au numit ministru în guvernul Boc şi mai apoi Ungureanu, doar ca să-şi cosmetizeze imaginea de guvern incompetent. Acum, când nu le mai e de folos, întorc spatele experienţei incontestabile pe care acesta o are, experienţă care îl califică pentru obţinerea unui post la Curtea Europeană de Conturi”, a adăugat Daniel Constantin.

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, a primit aviz negativ, miercuri seară, la Comisia de Control Bugetar din PE pentru postul de la Curtea Europeană de Audit.

Orban a primit 14 voturi „împotrivă” şi 12 voturi „pentru”.

Cătălin Ivan, liderul delegaţiei de europarlamentari ai PSD şi membru al Comisiei respective, a declarat, pentru Mediafax, că grupurile socialist şi liberal au votat favorabil lui Orban, însă voturile împotrivă au venit din partea popularilor europeni, printre aceştia numărându-se şi unii europarlamentari români de la PDL.

El i-a indicat pe Monica Macovei, membrul al acestei Comisii a PE, potrivit Mediafax, însă şi pe Elena Băsescu, Sebastian Bodu şi Traian Ungureanu, care ar fi fost „mobilizaţi de Macovei” să vină să voteze împotriva lui Orban.

„Pe mine m-au minţit chiar în timpul votului că vor vota pentru, voturile arată clar însă că au votat împotrivă”, a declarat Ivan.

Votul Comisiei de Control Bugetar este consultativ, procedura de numire a lui Orban în postul de la Curtea Europeană de Conturi presupunând şi obţinerea unui vot favorabil de la plenul PE, precum şi un aviz al Consiliului European.

Leonard Orban a declarat, pentru Mediafax, la finalul audierii din Comisia de Control Bugetar a PE pentru postul de la Curtea Europeană de Conturi, că nu se aştepta la un aviz negativ.

„Nu mă aşteptam la un aviz negativ, acesta este adevărul”, a afirmat Orban.

Întrebat dacă ia în calcul o retragere a candidaturii sale pentru acest post în urma acestui aviz negativ, Orban a arătat că deocamdată se gândeşte cu privire rezultatul votului şi nu doreşte să comenteze ma imult.

De asemenea, întrebat dacă a avut după vot o discuţie cu premierul Victor Ponta, cel care l-a nominalizat pentru postul de la Curtea Europeană de Conturi, Orban a răspuns negativ, însă o să vadă care sunt paşii de parcurs în continuare.

Totodată, chestionat despre faptul că europarlamentarii PPE au votat negativ, printre aceştia aflându-se şi eurodeputaţi români, după cum a acuzat eurodeputatul Cătălin Ivan, Orban a arătat că nu doreşte să comenteze…cotidianul.ro

Lasati un comentariu