Seminţe sănătoase

• publicat la: 19 septembrie 2012
Seminţe sănătoase

Nu foarte lume mănâncă seminţe, desi acestea conţin vitamine, minerale, fibre si proteine.

Iată care sunt cele mai sănătoase asemenea alimente, potrivit Rodale:

Seminţele de dovleac

Semintele de dovleac sunt bogate in proteine, fier si zinc, fiind si o sursă excelentă de magneziu, un mineral care ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge, la construirea unor oase mai puternice si la reducerea stresului.

Ele sunt bune pentru bărbati si din alt punct de vedere, avand multi fitosteroli. Acestia amelioreaza simptomele prostatei marite si dificultatile in urinare.

Seminţe de susan

Semintele de susan sunt bogate in calciu, magneziu, fier si zinc, putand fi adaugate in salate, sandvisuri sau peste cereale, dimineata. In plus, batoanele din susan sunt niste gustari excelente, conditia sa nu contina prea mult zahar.

Seminte de canepa

Canepa este o sursa excelenta de aminoacizi, de care corpul tau are nevoie pentru a crea muschi si a asimila bine proteinele. Ei iti imbunatatesc si sistemul imunitar si iti protejează inima de boli. Pot fi presărate peste cereale, iaurt si terci de ovaz.

Seminţe de papaya

Daca iti plac semintele de rodii, cu siguranta te vor incanta si cele de papaya. Acestea sunt pline de acid oleic si palmitic, ambii acizi prevenind cancerul si detoxifiind ficatul.

Seminte de in

Puţină lume le include în dietă, deşi sunt unele dintre seminţele cu cel mai mare conţinut de substanţe nutritive şi, deci, cu cele mai multe beneficii pentru sănătate, dar şi pentru siluetă.

Aceste seminţe conferă rapid senzaţia de saţietate şi limitează asimilarea grăsimilor în organism. Consumând zilnic seminţe de in, vom reduce considerabil necesarul de calorii, fără însă a ne priva de vitamine şi de minerale. Fiindcă aceste seminţe sunt o sursă extrem de importantă de astfel de substanţe nutritive.

Studiile au arătat că ele sunt bogate în aproape toate vitaminele din complexul B, în magneziu, mangan, seleniu şi în calciu.
În plus, consumul regulat de seminţe de in favorizează eliminarea din organism a toxinelor ce rezultă din „topirea” grăsimii corporale, spun specialiştii.

Lasati un comentariu