Watson: Cea mai bună soluţie pentru România, alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi

• publicat la: 12 September 2012
Watson: Cea mai bună soluţie pentru România, alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi

Preşedintele ELDR, Graham Watson, a declarat, miercuri, în Parlamentul European, la dezbaterea despre situaţia de la Bucureşti, că cea mai bună soluţie pentru România ar fi organizarea unor alegeri parlamentare şi prezidenţiale noi.

Potrivit acestuia, toate forţele politice ar trebui, după alegeri, să se înţeleagă asupra modului de funcţionare a relaţiilor politice.

El a mai spus că nicio forţă politică nu iese câştigătoare din situaţia politică de la Bucureşti din această vară.

Watson a ţinut să întrebe Comisia Europeană de ce insistă ca în România să se aplice regula cvorumului la referendumul de demitere a preşedintelui, în condiţiile în care în toate statele din UE preşedintele este demis cu 50% plus unul dintre cei care vin la vot.

Si liderul grupului S&D din PE, Hannes Swoboda a acuzat parlamentarii PDL, inclusiv pe Monica Macovei, de propagandă cu neadevăruri împotriva USL.

De asemenea, Swoboda a afirmat că vicepreşedintelui CE Viviane Reding a pus sub semnul întrebării obiectivitatea Comisiei Europene.

“De ce nu s-a reacţionat cu luni înainte faţă de faptele domnului Băsescu?”, a întrebat liderul S&D din PE.

Hannes Swoboda a subliniat în intervenția sa din PE și faptul că 7,4 mil de români s-au exprimat la referendum împotriva preşedintelui Băsescu, cu mult mai mulţi decât l-au ales.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu