Ziua Pompierilor

• publicat la: 12 septembrie 2012
Ziua Pompierilor

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “SOMEŞ” al judeţului Satu Mare organizează joi, 13 septembrie 2012 începând cu ora 11:45 festivităţi dedicate Zilei Pompierilor din România. Anul acesta evenimentul se va desfăşura în Piaţa Libertăţii din municipiul Satu Mare. Programul zilei va cuprinde pe lângă citirea mesajelor Inspectorului General si a Ministrului Administraţiei si Internelor, înaintări în grad, înmânarea de cupe şi diplome şi desfăşurarea unor exerciţii specifice activităţii pompierilor.

Exerciţiile vor fi realizate sub forma unor ateliere  atât de către copiii de la Cercul Prietenii Pompierilor cât şi de subunităţile profesioniste din judeţul Satu Mare (Detaşamentul de Pompieri Satu Mare, Secţia de Pompieri Carei şi Staţia de Pompieri Negreşti-Oaş). Începând cu ora 12:40 se va desfăşura atelierul de stingere a unei machete de casă la care vor participa copiii, prieteni ai pompierilor, urmat de stingerea unui incendiu provocat de substanţe combustibile (Secţia de Pompieri Carei), organizarea unui dispozitiv de stingere la punct fix (Staţia de Pompieri Negreşti-Oaş) şi la final un exerciţiu de stingere al unui autoturism, procedura de descarcerare-extragere a unei victime dar şi de acordare a primului ajutor (Detaşamentul de Pompieri Satu Mare). Pentru desfăşurarea acestei activităţi în Piaţa Libertăţii se vor afla şi 6 autospeciale ale ISU “SOMEŞ” Satu Mare.

Tot în centrul oraşului vor fi organizate şi standuri de prezentare a tehnicii de luptă a Inspectoratului dar şi a altor expozanţi, firme sătmărene cu specializare în domeniul P.S.I., care vor expune materiale specifice acestei activităţi.

De la ora 13:30, la Sediul Inspectoratului de pe strada Fabricii nr. 35 va avea loc Ziua Porţilor Deschise, manifestare care va încheia programul  Zilei de 13 Septembrie.

Lasati un comentariu