77.000 de participanţi pe Naţional Arena Bucureşti.”USL -Unica Soluţie Legitimă”,sloganul manifestării

• publicat la: 18 octombrie 2012
77.000 de participanţi pe Naţional Arena Bucureşti.”USL -Unica Soluţie Legitimă”,sloganul manifestării

Cel mai mare miting postdecembrist după cel organizat în 1993 de PNŢCD, PNL şi PSDR a început în prezenţa a 77.000 de participanţi. Lansarea candidaţilor USL reprezintă cea mai grandioasă manifestare de gen de după decembrie 1989.

77.000 de participanţi s-au  aflat  pe Naţional Arena la lansarea oficială generală a candidaţilor USL. 27.000  pe spaţiul de joc, iar restul de 50.000   în tribune. Atmosfera a fost  una incendiară – în sens pozitiv. Cu câteva minute înainte de începerea oficială a manifestării, cei aflaţi în tribune au început să facă clasicele „valuri”, mişcare specifică spectatorilor la marile meciuri internaţionale din momentele în care echipa favorită evoluează bine şi conduce pe tabela de marcaj.

Pe spaţiul de joc, placat pentru a fi ferit de deterioarare, se află o scenă de 360 de metri pătraţi. Scena are o înălţime de 2,10 metri, iar pe copertină se poate citi: „2012, anul victoriei!”.

În faţa tribunei „zero” pe fundal tricolor se află un banner uriaş care conţine următorul joc de cuvinte: „USL – Unica Soluţie Legitimă”.

Din partea PNL, şef al comisiei de organizare este deputul Relu Fenechiu, iar de la PSD, secretarul general, Liviu Dragnea. Supra-coordonator, sociologul Bogdan Teodorescu.

Intepreta de muzică pop Andra a deschis manifestarea intonând imnul României, modelul de deschidere, dar şi regia de ansamblu fiind specifice marilor spectacole electorale.

Liviu Dragnea: „România este a românilor”

Primul discurs îi aparţine lui Liviu Dragnea. Acesta salută reprezentanţii ambasadelor tuturor statelor din UE şi ai ambasadelor Rusiei şi Chinei, precum şi reprezentanţii Comisiei Europene. Principala idee din discurs: „Acceptăm şi dorim sprijinul UE, dar românii trebuie să-şi decidă soarta cu mâinile lor. Aşa cum Germania este a germanilor, şi România este a românilor. În timp ce PDL caută sprijin în afara ţării, noi căutăm sprijinul în ţară”.

Sergei Stanishev, preşedinte PES, atac la Congresul PPE

„Europa lor nu este şi Europa noastră. Noi vrem o Europă care să ofere slujbe, care să ofere speranţe. După 9 decembrie, Victor Ponta poate reda Românie românilor, după 9 decembrie este un nou început pentru Românie. Actualul preşedinte al României aparţine trecutului. Este adevărat în urmă cu doi ani, 5 milioane de români au votat pentru el, dar e adevarat că, în urmă cu câteva luni, 8 milioane au votat ca el să plece”.

Victor Ponta

– Vreau să-i salut pe cei 7,5 milioane de români care au votat la referendum să plece Traian Băsescu

– aştept ziua de 9 decembrie pentru ca să-i batem încă odată pe PDL şi Traian Băsescu.

– Îi salut pe toţi românii, nu doar pe cei care votează USL, tuturor mă adresez în această seară. Mă adresez şi celor care vor vota şi celor care nu vor vota şi nu ne vor vota pe 9 decembrie. Mă adresez şi celor care votează PDL, UDMR, PPDD, sunt romani şi am aceeasi datorie faţă de ei şi cred că trebuie să ne gândim la noi ca români şi la ceea ce avem de făcut pentru România

– Niciodată o ţară nu este umilită şi înfrântă decât dacă există aici cozi de topor. Pentru colegii noştri lideri europeni, vă spun că avem dreptul să fim europeni. Ei ne vor trata cu respect dacă şi noi credem acelaşi lucru despre noi

– Urez bun venit primilor miniştri şi şefilor de stat care se află în altă sală, la Congresul PDL. Ei trebuie însă să afle adevărul despre ce vor românii, trebuie să afle adevărul despre PDL şi despre Traian Băsescu. Ei trebuie să audă de la dvs ce gândesc românii despre cei cu care stau la masa, despre Băsescu şi PDL

– Noi cei din USL, guvernul nostru, parlamentul, toţi românii suntem europeni, ne-am câştigat acest drept, vrem să ne cmportăm ca cetăţeni europeni să fim egali în drepturi cu ceilalţi. Sper ca nimeni să nu mai spună că românii sunt cetăţeni de mâna a doua, că trebuie să fim traşi la răspundere din afara ţării, că trebuie să fim pedepsiţi.

– Nu acordaţi imunitate celor care au furat şi şi-au bătut joc de voi. Nu acordaţi imunitate lui Igaş, Anastase, Udrea şi ceilalţi care şi-au bătut joc de voi.

Discurs Crin Antonescu

–         Cred că niciunul dintre cuvintele noastre nu poate fi un mesaj mai puternic decât este prezenţa dumneavoastră în această seară aici. Vă mulţumesc, sunteţi foarte mulţi, sunteţi foarte hotărîti, sunteţi, suntem, mai uniţi ca niciodată. Acesta este mesajul pe care trebuie sş-l dăm României şi Europei.

–         Se vorbeşte despre faptul ca la noi clasa politică este împarţită în două: PDL la Parlament cu Europa şi USL la Arena Naţională cu poporul. Da, este adevarată doar a doua parte. Da, USL este la Arena Naţională şi este mereu cu poporul. Prima parte nu este însă adevarată. La Palatul Parlamentului, se desfăşoară ceremonia de despărţire de Traian Băsescu şi PD, sunt prezenţi astăzi o serie dintre cei mai importanţi politicieni ai Europei şi îi salut, vă rog să o faceţi şi dumneavoastră.

–         Nu este adevărat că la palatul parlamentului stă Traian Băsescu şi PD împreună cu Europa, pentru că dacă poporul roman, simbolic, este aici, nu ai cum să fii în Europa fără poporul tau. În Europa, fără poporul tau, eşti nimeni sau eşti o slugă.

–         Trebuie să le spunem foarte clar tuturor celor care nu ştiu: România este parte a Europei, indiferent cine o conduce, Romania şi-a câştigat libertatea cu sangele românilor, România are drept de vot în Europa şi nu doar drept de ascultat.

–         Popularii europeni sunt astazi la Palatul Cotroceni cu preşedintele lor; noi suntem aici cu poporul nostru, fără preşedinte, dar suntem aici cu puterea noastră, cu milioanele de oameni care sunt alături de noi, cu guvernul nostru, cu aleşii noştri locali şi cu proiectul nostru pe următorii ani pentru România.

–         Noi cei care conducem şi vom conduce România în numele şi pentru popor vom fi partenerii şi nu slugile instituţiilor europene, noi vom fi prietenii şi colegii europenilor şi vom găsi împreună soluţii pentru Europa întreagă şi pentru România.

–         Trebuie să le spunem foarte clar tuturor celor care nu ştiu: România este parte a Europei, indiferent cine o conduce, România şi-a câştigat libertatea cu sangele românilor, România ni a primit pomană de la nimeni, România are drept de vot în Europa şi nu doar drept de ascultat.

–         Nu vreau să existe un singur român care să creadă că România a primit ceva de pomană; România n-a primit nimic de pomană în toată istoria ei. E adevarat, România are de învăţat de la foarte multe naţiuni europene, şi sper s-o facem, dar vreau să nu uitaţi niciodată ca romanii sunt mult mai prost plătiţi decât muncesc în ţara lor, că milioanele de romanii din străinatate muncesc cinstit şi au crescut economiile acelor ţări, iar firme mari europene au făcut profit în România, cu români.

In jurul orei 20,00, candidaţii din fiecare judeţ, traversează podiumul, dau mâna cu liderii USL, în timp ce crainicul stadionului îi prezintă.Din judetul Satu Mare vor candida pentru Senat,în Colegiul nr. 1 – Valer Marian, preşedintele Organizaţiei Judeţene Satu Mare a PSD, iar în Colegiul nr. 2 – academicianul Virgil Enătescu, din partea PNL.

La Camera Deputaţilor, în Colegiul nr. 1 va candida fostul primar din Negreşti-Oaş, Nicolae Bura (PSD), în Colegiul nr. 2 – ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi (PNL), în Colegiul nr. 3 – omul de afaceri Octavian Petric (PSD), în Colegiul 4 – deputatul PNL Viorel Buda, iar în Colegiul nr. 5 avocatul Ciprian Ardelean, preşedintele Organizaţiei Judeţene de Tineret a PSD.

Lasati un comentariu