Activitatea cu publicul la ghişeele Serviciului Permise şi Înmatriculări Satu Mare se suspendă în perioada 19- 22 octombrie

• publicat la: 15 octombrie 2012
Activitatea cu publicul la ghişeele Serviciului Permise şi Înmatriculări Satu Mare se suspendă în perioada 19- 22 octombrie

În luna octombrie au fost demarate etapele de punere în funcţiune a unor aplicaţii informatice necesare modernizării Sistemului naţional de emitere şi evidenţă a permiselor de conducere. Gradul de complexitate şi volumul operaţiunilor informatice necesare modernizării, precum şi asigurarea corectitudinii preluării bazelor de date deja existente presupune întreruperi ale fluxurilor unor activităţi la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehicolelor din cadrul Instituţiei Prefectului Satu Mare.

Astfel, în zilele de vineri, 19 octombrie, şi luni, 22 octombrie nu se vor putea emite/confecţiona:

•        permise de conducere sau dovezi înlocuitoare ale acestora;

•        certificate de înmatriculare sau dovezi înlocuitoare ale acestora;

•        autorizaţii provizorii de circulaţie;

•        plăci cu numere de înmatriculare;

În cele  două zile nu se va putea susţine proba teoretică în vederea obţinerii permisului de conducere. Din acest motiv persoanele programate la susţinerea probei practice în zilele de 19- 23 octombrie sunt rugate să se prezinte pentru proba teoretică cel mai târziu până în data de 18 octombrie.

Activitatea de examinare la proba practică se va derula conform programărilor.

Modernizarea în totalitate a Sistemului informatic naţional se va finaliza în primul semestru al anului viitor, când vor fi puse în funcţiune şi aplicaţiile referitoare la evidenţa vehiculelor înmatriculate.

Un prim beneficiu al acestui proces va consta în simplificarea formalităţilor necesare preschimbării permiselor de conducere. În acest sens, se va elimina necesitatea procurării şi completării de către cetăţeni a formularelor aferente, care vor fi tipărite direct la ghişeele de primire a documentelor, în sistem informatic. De asemenea, într-o etapă viitoare va fi posibilă şi încasarea contravalorii documentelor emise, la ghişeele serviciilor publice comunitare judeţene de profil.

Lasati un comentariu