Blatiştii prinşi în tren, la muncă in folosul comunităţii! – proiect de lege

• publicat la: 20 October 2012
Blatiştii prinşi în tren, la muncă in folosul comunităţii! – proiect de lege

Ministerul Transporturilor a lansat in dezbatere publica un proiect de lege care prevede ca acei calatori care nu isi platesc amenda dupa ce au fost prinsi in tren fara bilet sa fie obligati sa presteze munca in folosul comunitatii.

In prezent, amenzile ajung chiar si pana la 400 sau 500 de lei pentru o astfel de contraventie. Foarte multi contravenienti nu pot plati, in schimb ar putea sa planteze panselute sau sa curate strazile, informeaza Romania TV.

“In cazul in care contravenientul nu a achitat amenda in termen de 30 de zile de la ramanerea definitiva a sanctiunii si nu exista posibilitatea executarii silite, organul administratiei publice locale va sesiza instanta de judecata pe a carei raza teritoriala se afla domiciliul fiscal al contravenientului, in vederea inlocuirii amenzii cu sanctiunea obligarii contravenientului la prestarea unei activitati in folosul comunitatii, tinandu-se seama de partea din amenda care a fost achitata”, este propunerea Ministerului Transportului de amendare a ordonantei nr.2 din 2001 privind regimul juridic al contraventiilor.

Proiectul de lege urmeaza sa fie depus la Parlament dupa incheierea perioadei de dezbatere publica.

Lasati un comentariu