Europarlamentar FIDESZ: ”Să-i fie rușine lui Kelemen Hunor pentru c-a vorbit în LIMBA ROMÂNĂ la congresul PPE”

• publicat la: 19 octombrie 2012
Europarlamentar FIDESZ: ”Să-i fie rușine lui Kelemen Hunor pentru c-a vorbit în LIMBA ROMÂNĂ la congresul PPE”

Parlamentarul european FIDESZ Deutsch Tamás l-a apostrofat pe președintele UDMR Kelemen Hunor după ce acesta din urmă a rostit câteva propoziții în limba română la Congresul Partidului Popular European (PPE) ce s-a desfășurat ieri la Palatul Parlamentului. Deutsch a postat pe profilul său de pe o rețea de socializare următorul mesaj în limba magiară: ”Bukarest, az Európai Néppárt Kongresszusa. Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke román nyelven mondott beszédet. És nem sült le a bőr a képéről!” (Traducerea: Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, la Congresul Partidului European Popular de la Bucureşti a vorbit româneşte şi nu i-a crăpat obrazul de ruşine!).

Replica lui Hunor Kelemen nu s-a lăsat așteptată. Președintele UDMR l-a contrazis pe europarlamentarul FIDESZ și a ținut să sublinieze faptul că cel mai mult a vorbit în limba maghiară, nicidecum în limba română, țară a căriu cetățean este în în guvernul căreia a fost ministru: ”Kedves Tamás, amint azt a teremben ülő küldöttek többsége észrevette, három nyelven mondtam beszédet. Előbb angolul, majd néhány mondatot románul és sokkal hosszabban pedig magyarul. Talán nem árt megnézni és meghallgatni a felvételt”.

sursa napocanews.ro

comentarii

de emil la 19 octombrie 2012 - 23:38

deutsch tamas de ce a vorbit ungureste, in loc sa vorbeasca in ebraica/idis etc?

de Fieraru Eugen la 20 octombrie 2012 - 06:02

Toată lumea știe că Deutsch Tamás suferit de sifilis în tinerețe.
Iar acum i s-a urcat la cap.

de ghiocu la 21 octombrie 2012 - 09:08

da nu toti stiu ca la fel a facut si jeno cand a primit musafirii si s-a suparat ca au salutat romaneste la el in casa

de Avram Iancu la 22 octombrie 2012 - 09:20

Cat va mai suporta pamantul? Din moment ce e platit de statul roman atunci sa vb romaneste. Bine ar fi inca o revolutie 🙂

Lasati un comentariu