Manifestaţii de amploare în Ungaria

• publicat la: 22 October 2012
Manifestaţii de amploare în Ungaria

Zeci de mii de susţinători şi opozanţi ai premierului conservator ungar Viktor Orban, a cărui popularitate este în scădere, vor să protesteze, marţi, în cadrul a două manifestaţii gigantice cu accente electorale timpurii.

Cele două tabere speră să reunească la Budapesta aproximativ 100.000 de persoane fiecare, la 23 octombrie, zi de sărbătoare naţională în Ungaria, care comemorează revolta împotriva regimului comunist din 1956, reprimată sângeros de Moscova.

Revenirea pe scena politică pentru această ocazie a lui Gordon Bajnai, precendent premier de centru-stânga, un independent apreciat de populaţie, creşte miza politică a acestei zile.

“Ceea ce vom vedea pe 23 este un început precoce de campanie electorală”, alegerile legislative urmând să se desfăşoare în aprilie 2014, apreciază Peter Kreko, director al institutului de studii Political Capital. “Vedem deja reacţiile partidului conservator aflat la putere, Fidesz, care îl consideră pe Bajnai drept un adversar al lui Orban în 2014″, a declarat pentru pentru AFP.

mediafax

Lasati un comentariu