Peştele, bun pentru reumatism

• publicat la: 3 octombrie 2012
Peştele, bun pentru reumatism

Artrita şi reumatismul apar, de cele mai multe ori, ca urmare a unor inflamaţii acute sau a afecţiunilor articulare care au la bază infecţii bacteriene. În volumul „Leacurile bunicii”, de Yolande Chevrier, care va fi distribuit mâine, 10 noiembrie, numai cu ziarul Libertatea, găsiţi remedii la aceste probleme de sănătate.
Ca să scăpaţi de durerile musculare, de cele provocate de artrită, de reumatism şi de gută, beţi 125 ml de suc de ţelină, de trei ori pe zi, timp de trei săptămâni.
Puneţi 10 g de tarhon uscat în 250 ml de apă clocotită. Lăsaţi la infuzat zece minute, apoi strecuraţi. Beţi două-trei căni pe zi.
Adăugaţi o mână plină de flori de muşeţel uscate în 250 ml de ulei de măsline, încălziţi la bain-marie timp de o oră şi jumătate, apoi lăsaţi să se răcească şi filtraţi. Amestecaţi 15 ml de camfor cu 45 ml de alcool de 60 de grade. Încorporaţi amestecul în infuzia de mai sus şi masaţi, cu această compoziţie articulaţiile dureroase, timp de 15 minute, de două ori pe zi.
Transformaţi în pudră 45 g de seminţe de coriandru. Încorporaţi-le într-o cantitate suficientă de argilă verde pentru a prepara o cataplasmă. Amestecaţi cu puţină apă, înveliţi preparatul într-o bucată de pânză şi aplicaţi pe zonele afectate de dureri reumatice.
Iată un remediu natural cu nămol de argilă care, combate suferinţele produse de artroze. Omogenizaţi 50 g de pulpă de aloe vera cu 15 ml de miere şi cu o infuzie de rozmarin, apoi puneţi amestecul la frigider, într-un vas închis ermetic. Înainte de a-l folosi, încălziţi-l. Lăsaţi să se răcească, apoi adăugaţi 15 ml de argilă (preparată înainte de a face tratamentul). Amestecaţi până când obţineţi o pastă, pe care o aplicaţi pe zonele afectate.
Peştele, uleiul de ficat de morun şi derivatele lor conţin Omega-3, sunt bogate în vitaminele A şi D şi reduc semnificativ problemele reumatice.

Lasati un comentariu