Pictură românescă la Geneva

• publicat la: 12 October 2012
Pictură românescă la Geneva

Misiunea permanentă a României la Geneva, împreună cu Departamentul pentru Relaţii Interetnice din cadrul Guvernului României şi în colaborare cu Delegaţia Consiliului Europei pe lângă ONU Geneva, organizează, la Palatul Naţiunilor din Geneva, expoziţia de pictură, grafică şi fotografie „Dialogue interculturel – L’Homme. Son habitat. Ses croyances” cu participarea a trei artişti români contemporani – pictoriţa Angela Tomaselli, graficianul Filiz Velula şi jurnalista Maria Dobrescu, pasionată de fotografia artistică.

Cei trei autori, reprezentând minorităţi etnice diferite – italiană, turco-tătară şi albaneză – prezintă, într-o viziune artistică deosebită, lucrări care reflectă convieţuirea armonioasă a diferitelor culturi şi minorităţi pe teritoriul României.

În mesajul de deschidere a expoziţiei, Directorul general al Oficiului ONU la Geneva, care patronează expoziţia, a apreciat valoarea şi oportunitatea iniţiativei româneşti pentru dezvoltarea dialogului intercultural în direcţia protejării şi promovării drepturilor minorităţilor şi a respectării diversităţii culturale.

Guvernul României a fost reprezentat de domnul Sali Negiat, sub-secretar de stat în cadrul Departamentul pentru Relaţii Interetnice, care a evidenţiat misiunea specifică a DRI de a pune în valoare diversitatea etnoculturală şi de a promova cultivarea valorilor comune şi a dialogului intercultural, în scopul consolidării sistemului de protecţie a minorităţilor naţionale din România.

La vernisajul expoziţiei au fost prezente peste 150 de persoane din mediul diplomatic şi reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Geneva, inclusiv funcţionari internaţionali români.

Expoziţia este deschisă în perioada 8-31 octombrie 2012.

sursa MAE

Lasati un comentariu