Premieră la Teatrul de Nord

• publicat la: 31 octombrie 2012
Premieră la Teatrul de Nord

Duminică 4 noiembrie 2012, ora 20.00,la  Sala Studio,Compania R d’un (d)ART în parteneriat cu Teatrul de Nord prezintă premiera spectacolului

ÎNTR-UN FEL, CA DE VIITOR

scenariu dramatic după romanul Generaţia X de Douglas Coupland, cu: Ciprian Ciuciu, Raluca Mara, Alexandra Odoroagă

scenariul dramatic şi regia Ovidiu Caiţa

Ceva unic e pe cale să se întâmple în viaţa ta, în ceea ce tu numeşti încă viaţa ta, chiar dacă nu mai ştii foarte bine ce anume să defineşti astfel. Cărui act, într-adevăr, cărui individ real, cărei entităţi singulare să-i atribuim această definiţie – viaţa? Cum îi vom trasa graniţele? Unde începe şi mai ales cum se sfârşeşte? Ce iei la pachet din ea? Cuvintele pe care le-ai folosit pentru a o defini nu maschează cumva ceva care nu are chip? Ne întrebăm sperând, temându-ne şi înfiorându-ne de ceea ce va putea fi acest chip. Oare mai semănă şi o recunoşti, acum, în clipa în care îţi pui în vreun fel aceste întrebări? Iar dacă neasemănările şi neconcordanţele ei or mai avea trăsăturile viitorului? Ale viitorului tău?

Speranţa, teama şi înfiorarea sunt pe măsura semnelor care ne vin de peste tot din lumea civilizată, de acolo de unde cele mai insuportabile agresiuni asupra individului, cele pe care le recunoaştem prea bine sau cele la care nu am apucat să reflectăm încă – consumismul, hiper-marketizarea, crizele sociale şi economice, fanatismul religios sau politic – se amestecă, se încâlcesc, se contopesc cu suflul, cu respiraţia, cu însuşi spiritul speranţei.

Astăzi se întâmplă să fie primul cuvânt cu adevărat definitoriu în noua ta (dez)ordine. Chiar dacă nu e ultimul, mai cu seamă pentru că nu este, el armonizează, trasează. Pentru a-ţi lua o autentică răspundere în faţa lui astăzi, ar trebui să te limitezi la decizii imposibile, impracticabile, inacceptabile. Spectacolul Într-un fel, ca de viitor relansează cu insistenţă întrebarea: Ce vei face ASTĂZI?

Apropo… de unde începi când vrei să o iei de la început?

Preţul biletului: 12 lei

Este valabil şi abonamentul INSOMNIA

Lasati un comentariu