Serenadă de Ziua Armatei

• publicat la: 25 octombrie 2012
Serenadă de Ziua Armatei

La 68 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ, o mână de oameni au sărbătorit prin cântec această zi importantă alături de Octavian Bud, Sorin Balaj, Adina de la Oradea și Ionel Bledea. Folkul este muzica în care instrumentul vedetă îl reprezintă vocea umană, iar în seara aceasta vocile cunoscuților artiști ai Cenaclului Flacăra au încălzit sufletele publicului.

Versurile poeților Mihai Eminescu, Adrian Păunescu, Virgil Carianapol, Florian Pittiș au fost transmis emoții și simțăminte prin vocile calde ale intrepreților. Piese din repertoriul internațional, cântate cândva de Joan Baez au picurat emoție în sufletele celor prezenți. Dona dona a fost declarat de Tavi Bud stindardul luptei împotriva discriminării rasiale și naționale.

Cred că spectatorii au plecat acasă mai bogați sufletește dar și cu sentimentul ca au asistat la o „serenadă pentru România la 68 de ani de la eliberarea ultimei brazde de pământ românesc, pentru că România înseamnă mama, iubita, sau învățătoarea”, după cum declara pentru Buletin de Carei Tavi Bud după spectacol.

Reporterul adaugă „Nu-i nimic, sfârșitul nu-i aici”, parafrazând versurile cântecului ascultat la final.

Nicoleta Latiş

Lasati un comentariu