Ştii cum trebuie sărbătorită aniversarea nunţii şi ce semnificaţie are?

• publicat la: 13 octombrie 2012
Ştii cum trebuie sărbătorită aniversarea nunţii şi ce semnificaţie are?

În primul an, se spune că mariajul este la fel de fragil ca foaia de hârtie. La cinci ani de la nuntă, relaţia dintre soţi capătă consistenţa lemnului, prea uşor de mistuit în flăcări. Abia la 50 de ani, căsnicia îşi dovedeşte rezistenţa în timp şi se sărbătoreşte cu aur.

Cele mai cunoscute aniversări sunt nunta de argint şi nunta de aur. Dar nu trebuie uitate nici celelalte. În fiecare an, aniversarea poartă un nume în funcţie de care te poţi gândi la surprize inedite sau cadouri amuzante.

PRIMUL  AN

Prima aniversare este un moment aparte, vă aduceţi aminte de emoţiile de la cununie şi de toate momentele care v-au făcut fericiţi. Cel mai potrivit cadou ar fi un album cu fotografiile de la nuntă pe care nu aţi reuşit să le developaţi încă. Este aniversarea de hârtie, aşa că fotografiile, calendarele sau agendele personalizate ar fi numai bune ca dar. Dacă mai ai pe acasă o invitaţie de la nuntă, modifică textul şi scrie pe ea o invitaţie la restaurant, la o cină romantică. Florile care se oferă la nunta de hârtie trebuie să fie neapărat albe, aşa că soţul tău poate lua un buchet de lăcrămioare sau de margarete.

5 ANI: NUNTA DE LEMN

Au trecut cinci ani şi căsnicia voastră a ajuns la o aniversare rotundă. Orice cadou din lemn e potrivit pentru acest moment, începând cu ramele foto până la casetele de bijuterii. Prin alte părţi ale lumii, cuplurile sunt sfătuite să îşi cumpere o piesă de mobilier din lemn, să îşi consolideze căsnicia. Cât despre flori, se spune că cele mai potrivite ar fi trandafirii roşii.

10 ANI: NUNTA DE TINICHEA

Tinicheaua este ieftină şi lipsită de nobleţe, dar nu uita că aluminiul nu rugineşte. La
10 ani de la nuntă, aniversarea voastră trebuie să fie însoţită de o petrecere de pomină, stropită din belşug cu şampanie şi vin. Nunta de tinichea este piatra de temelie pentru celelalte aniversări şi tradiţia spune că trebuie sărbătorită alături de prieteni. Cadourile pot fi obiecte de bucătărie, iar soţul tău ar trebui să îţi ofere crizanteme albe.

15 ANI: NUNTA DE CRISTAL

Transparent, răspândind străluciri discrete, cristalul este simbolul perfect pentru cel de al 15-lea an al căsătoriei. Sunteţi un cuplu tânăr şi împlinit, cu o mulţime de proiecte frumoase pentru viitor, dar şi cu realizări. Puteţi face o rezervare la un restaurant elegant, să petreceţi alături de naşi şi de părinţi. Poţi cumpăra un obiect decorativ din cristal pentru casă, iar soţul ar trebui să te surprindă cu o bijuterie nouă, cu pietre albe. Biletele la un concert sau la o piesă de teatru sunt, de asemenea, potrivite pentru nunta de cristal.

20 DE ANI: NUNTA DE PORŢELAN

Porţelanul simbolizează o căsnicie frumoasă şi echilibrată. Pe de altă parte, fragilitatea lui marchează un moment de cotitură în viaţa voastră, când copiii sunt destul de mari să plece de acasă, iar voi puteţi să vă schimbaţi viaţa. Pregăteşte o cină cu porţelanuri fine sau un picnic la iarbă verde şi cumpără-i soţului o şampanie. El ar trebui să te răsfeţe cu un buchet de flori galbene şi cu o bijuterie delicată sau cu parfumul preferat.

25 DE ANI: NUNTA DE ARGINT

Tradiţia nunţii de argint este foarte veche şi se pare că s-a răspândit în toată lumea de pe meleagurile Franţei medievale. În acele vremuri, soţii cu stare le dăruiau soţiilor o cunună subţire din argint. Astăzi, ea este înlocuită de bijuteriile din argint împodobite cu pietre preţioase. Tradiţia creştină spune că, la 25 de ani, trebuie să mergi din nou în faţa altarului, să îţi reînnoieşti jurămintele, de faţă cu naşii şi cu cei dragi. Cei doi soţi trebuie să îşi dăruiască inele din argint, ca semn al recunoştinţei şi iubirii pe care şi-o poartă. După slujba religioasă, este musai să faceţi şi o petrecere ca la nuntă.

50 DE ANI: NUNTA DE AUR

Premiate de primăriile generoase, aniversate cu drag în familie, de copii şi de nepoţi, cuplurile care sărbătoresc 50 de ani de căsnicie au cu ce se mândri. Amintirile dragi, realizările deosebite, copiii frumoşi… totul este de aur. O masă festivă şi o cupă de şampanie, toate organizate din timp de copii, ar putea fi o surpriză deosebită pentru părinţii aniversaţi. Un album cu fotografii din cele mai frumoase momente ale familiei şi un buchet mare de trandafiri ar putea încununa ziua aniversară.

CE ANIVERSĂM ÎN FIECARE AN

1 an    nunta de hârtie
2 ani    nunta de bumbac
3 ani    nunta de piele
4 ani    nunta de flori sau de fructe
5 ani    nunta de lemn
6 ani    nunta de zahăr
7 ani    nunta de lână
8 ani    nunta de bronz
9 ani    nunta de salcie
10 ani    nunta de tinichea
11 ani    nunta de oţel
12 ani    nunta de mătase
13 ani    nunta de dantelă
14 ani    nunta de fildeş
15 ani    nunta de cristal
20 ani    nunta de porţelan
25 ani    nunta de argint
30 ani    nunta de perlă
35 ani    nunta de coral
40 ani     nunta de rubin
45 ani    nunta de safir
50 ani    nunta de aur
55 ani    nunta de smarald
60 ani    nunta de ametist
65 ani    nunta de alabastru
70 ani    nunta de platină
75 ani    nunta de diamant

Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

Lasati un comentariu