Tocmai Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării minte

• publicat la: 10 octombrie 2012
Tocmai Preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării minte

Presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii, Csaba Asztalos, a minţit atunci când a anunţat public că UEFA a fost sesizată cu privire la anumite manifestări rasiste ale fanilor si oficialilor Stelei după meciul cu FC Copenhaga, din Europa League.

De data asta, CNCD și președintele acestei instituții inutile și de inspirație totalitară, Csaba Ferenc Asztalos, au mers prea departe. Pe lângă faptul că ne spune cum să gândim și cum să vorbim, Csaba Asztalos se arată acum deranjat de tricolor. Într-un mod mai indirect, acesta a considerat gestul lui Mihai Stoica de a înfige drapelul tricolor în plasa unei porți un act xenofob și jignitor. Acesta chiar a amenințat Steaua spunând că ”Dacă vor continua în acest ritm probabil că se vor frige foarte urât”. De când a devenit ceva șovin să fie afișat tricolorul pe un teren de fotbal după o victorie?
Seful CNCD sustinea că forul continental si-a trimis mai multi reprezentanti pentru a monitoriza strict această problemă, după ce, la derbiul cu Rapid, au fost afisate si scandate mai multe mesaje cu conotaţii rasiste.

Numai că, surpriza, observatorul UEFA sustine că nu stie nimic despre o asemenea sesizare. Mai mult, el spune că niciunul dintre delegatii forului continental nu a observat vreo manifestare de acest gen!

„Sa o luam cu inceputul: nu-l cunosc si nu am vorbit niciodata cu domnul Asztalos, nu stiu de unde ar avea Domnia Sa asemenea informatii. Doi, raportul meu catre UEFA e unul secret! Nu e trimis pe mail, exista o linie directa prin care eu am comunicat direct oamenilor de la forul continental. Va spun clar, cat se poate de clar: la meciul dintre Steaua si FC Copenhaga nu a fost vorba de nici un comportament rasist! Nici al spectatorilor, nici al jucatorilor sau al oficialilor”, a explicat observatorul UEFA, Marton Esterhazy, pentru gsp.ro.

Presedintele CNCD a recidivat, sustinand ca nu de la observatorul Esterhazy a aflat despre sesizarea UEFA, ci de la ceilalti delegati.

„Dupa meciul cu FC Copenhaga, unul dintre observatorii trimisi, nu Esterhazy din Ungaria!, a facut o plangere la UEFA in legatura cu cu posibilele manifestari rasiste la finalul acestui meci. Dar UEFA a avut si alti oficiali care au monitorizat expres pe probleme de rasism si discriminare meciul Steaua – Copenhaga”, a explicat Csaba Asztalos pentru DolceSport.

Observatorul UEFA ii da, insa, din nou peste nas, dezvaluind ca a discutat personal cu toti delegatii forului continental la respectiva partida si niciunul nu a adus in discutie posibile manifestari rasiste.

„Am vorbit cu arbitrii, cu observatorul lor, cu alti angajati ai UEFA prezenti la meci si nu a fost vorba despre nimic rasist. Totul a fost foarte bine organizat, a fost un meci perfect din punctul meu de vedere.

Repet, de la sosirea mea in Romania, in ziua de miercuri, si pana joi noapte, dupa meci, nu am vazut un gest rasist! Ma refer la toata perioada, deci si pe teren, dar si in afara lui sau la vestiare. Toata lumea stie opinia UEFA in privinta rasismului, daca ar fi existat cel mai mic lucru de acest fel, cu siguranta i-as fi sesizat pe mai-marii oficiali de la forul pentru care lucrez”, a mai spus observatorul UEFA.

Asadar, delegatul forului continental sustine cat se poate de hotarat ca nu au existat gesturi rasiste la Steaua – Copenhaga, in timp ce seful unui organism subordonat Guvernului Romaniei anunta, „pe surse”, contrariul.

Demn de remarcat este si faptul ca acelasi presedinte al CNCD considera ca fluturarea drapelului national pe un stadion din Romania, dupa meciul a doua echipe din Romania, in fata fanilor din Romania, este un gest discriminator.

Lasati un comentariu