Vă place BACH?

• publicat la: 6 octombrie 2012
Vă place BACH?

Unul dintre marii compozitorii ai lumii: BACH. Un instrument de colecţie cu valoare de patrimoniu: violoncelul Maucotel – Fournier, realizat la Paris în 1849. Două partituri care impun o virtuozitate artistică deosebită : Integrala suitelor pentru violoncel solo şi Variaţiunile Goldberg. Un spectacol inedit de proiecţii multimedia asociat compoziţiilor semnate de Bach. Toate aceste elemente reunite de tânărul violoncelist Răzvan Suma, care lansează din nou o provocare iubitorilor de muzică din zece oraşe ale României: „Vă place BACH?” este întrebarea la care artistul vă invită să găsiţi răspunsul la finalul concertelor susţinute în cadrul turneului său naţional.

Vineri, 12 octombrie (19.00) Răzvan Suma va cânta într-un cadru istoric extrem de potrivit partiturii lui Bach: Castelul Corvinilor din Hunedoara, iar duminică, 14 octombrie, va concerta la Filaromica “Dinu Lipatti” – Satu Mare (18.30) în cadrul manifestării denumite “Zilele Muzicale Sătmărene”.

În martie 2012, violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi muzicieni români, a susţinut primul său turneu naţional solo, îndeplinindu-şi astfel un vis drag stabilit încă din timpul anilor de studiu. Sub titlul         Vă place BACH?, turneul a prezentat unui număr de peste 5000 de spectatori din opt oraşe din România o premieră în domeniul muzicii clasice: prima interpretare a unui artist român, într-un singur concert, a integralei de suite pentru violoncel semnate de Bach.

Dat fiind succesul de care s-a bucurat turneul, organizatorii – prin Asociaţia Culturală “Analia Selis” – îşi propun să prezinte cea dea doua ediţie a turneului Vă place BACH?. Între 2 octombrie şi 7 noiembrie, concertele susţinute de Răzvan Suma vor avea loc în Iaşi, Botoşani, Hunedoara, Satu-Mare, Cluj-Napoca, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Craiova, Sibiu şi Bucureşti.

În programul celei de-a doua ediţii a turneului Vă place BACH? veţi asculta, la concertele din ţară, integrala suitelor pentru violoncel solo, partitura lui Bach fiind transpusă  într-o „poveste” vizuală prin proiecţiile multimedia realizate de Vadim Staver. Portofoliul artistului multimedia include o bogată activitate de montaj, editare şi mixaj sunet, producţie pentru filme artistice, documentare, emisiuni şi  seriale TV ş.a. A lucrat la un număr important de pelicule pentru realizarea mai multor etape din zona de post producţie, alături de regizori români sau străini ca Francis Ford Coppola, Paul Schrader, Paul Negoescu, Malvina Urşianu, Xavier Palad şi David Moreau.

Turneul se va încheia la Bucureşti, printr-un concert extraordinar cu Variaţiunile Goldberg semnate de Bach, interpretate la trei instrumente cu coarde:  violoncel – Răzvan Suma, vioară – Corinne Chapelle şi violă – Răzvan Popovici, doi invitaţi de talie internaţională.

RĂZVAN SUMA este unul dintre cei mai activi şi mai importanţi tineri instrumentişti români, cu un repertoriu cuprinzător, realizat în cele peste cinci sute de recitaluri și concerte susținute în întreaga lume. Pe lângă activitatea concertistică din România, susţine frecvent concerte alături de pianistul spaniol Josu Okinena, alături de care a concertat în săli ca “Auditorio Nacional de Madrid”, „Teatro Colon” din Buenos Aires, „Kursall” din San Sebastian.

Răzvan Suma a realizat din 2006 până în prezent şase turnee în formulă de Trio – „Romanian Piano Trio” sau „Trio Strad” – alături de Alexandru Tomescu, Horia Mihail, respectiv Toma Popovici. Alături de Marin Cazacu, Alexandra Guţu şi Octavian Lup, în componenţa cvartetului de violoncele „Cellissimo”, Răzvan Suma este prezent pe scene din  Italia, Portugalia, Macao sau Maroc.

În 2009 a devenit solist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. În calitate de profesor asociat la Universitatea de Muzică Bucureşti dezvoltă o intensă activitate pedagogică şi este invitat sa predea la cursuri de măiestrie organizate în ţări ca Spania, Argentina, Coreea şi în România, în cadrul atelierelor organizate de Asociaţia SONORO.

Vă place BACH? – turneu naţional susţinut de Răzvan Suma – ediţia a II-a –

2 octombrie – 7 noiembrie 2012

2 octombrie Iaşi Filarmonica Moldova 19.00
4 octombrie Botoşani Teatrul Mihai Eminescu 19.00
12 octombrie Hunedoara Castelul Corvinilor 19.00
14 octombrie Satu Mare Filarmonica Satu Mare 18:30
16 octombrie Cluj-Napoca Casa Universitarilor 19.00
18 octombrie Timişoara Sala Capitol 19.00
20 octombrie Râmnicu Vâlcea Salina Ocnele Mari 12 am
24 octombrie Craiova Filarmonica Oltenia 19.00
30 octombrie Sibiu Sala Thalia 19.00
7 noiembrie Bucureşti SALA RADIO 19.00

Biletele se pot achiziţiona de la sălile de concerte din ţară, iar în Bucureşti de la casa de bilete a Sălii Radio, din oficiile Poştei Române semnalizate Bilete.ro sau on-line pe www.bilete.ro.

Lasati un comentariu