Victor Ponta a prezentat cele 15 bombe cu ceas ale guvernării PDL

• publicat la: 8 octombrie 2012
Victor Ponta a prezentat cele 15 bombe cu ceas ale guvernării PDL

Premierul Victor Ponta a criticat, luni, comportamentul PDL şi i-a invitat pe democrat-liberali să depună moţiune pe activitatea fiecărui minister în parte, însă a ţinut să atragă atenţia că PDL, pe când se afla la guvernare, a comis multe abuzuri.

Mai exact, Victor Ponta a enumerat 15 bombe cu ceas ale guvernării PDL, printre care se numără „corupţia şi dezastrul de la Poşta Română”, „Hidroelectrica şi Oltchim”, ANAF şi taxa clawback.

„Salut moţiunile celor de la PDL şi îi invit să depună motiuni pe fiecare sector în parte. Cred că e bine ca în Parlament să arătăm că poate funcţiona, într-adevăr, o democraţie în stil european.
Mi-aş dori ca, în fiecare domeniu în parte, românii să nu uite auzurile comise de cei de la PDL pe când se aflau la guvernare”.

Am întocmit o listă cu cele mai grave probleme lăsate de guvernarea PDL, 15 grave probleme pe care le-am avut de soluţionat cu care ne-am confruntat în aceste cinci lui de când am preluat guvernarea”, a declarat Ponta.

CELE 15 BOMBE ale GUVERNĂRII PDL prezentate de Victor Ponta:

1. Sistemul de corupţie şi crimă organizată, organizat în cadrul ANAF de către PDL şi Sorin Blejnar.

2. Corupţia şi dezastrul de la Poşta Română – peste 100 de milioane de euro pagubă.

3. Hidroelectrica – 1,2 miliarde de euro prejudiciu produs de PDL, Videanu şi băieţi deştepţi. Oltchim – 700 de milioane de euro pagubă şi o bombă socială.

4. Blocajul de la programul operaţional sectorial dezvoltarea resurselor umane şi de la alte programe operaţionale sectoriale.

5. Taxa clawback.

6. Subvenţiile la agricultură, prevăzute a fi scăzute – nu vor fi scăzute.

7. Subfinanţarea cronică a Armatei Române.

8. Personalul din Poliţia Română – s-au făcut disponibilizări.

9. CNAS – fapte grave de corupţie, neasigurarea bugetelor pentru funcţionarea spitalelor.

10. Preţul la gaze – Guvernul Boc s-a angajat în negocierile cu partenerii internaţionali în ceea ce priveşte creşterea preţului la gaze.

11. PDL a lăsat Televiziunea Publică cu peste 100 de milioane de euro datorii.

12. Indemnizaţia pentru mame – Guvernul încearcă să o restituie.

13. Taxa auto, care trebuie restituită.

14. Aplicarea unor coduri juridice fără niciun leu în buget.

15. Situaţia lăsată în educaţie.

_ _ _ _

Potrivit Realitatea.net, fiecare membru din conducerea centrală a PSD a primit, în şedinţa BPN de luni, o foaie A4 semnată de liderul Victor Ponta şi intitulată „15 bombe cu ceas lansate de PDL”.

În BPN, Ponta a declarat că multe din aceste domenii au fost redresate de USL: „O să primiţi toţi azi o scurtă informare la cinci luni de mandat în fruntea Guvernului, 15 bombe cu ceas pe care le-am moştenit de la pedelişti şi o să vedeţi acolo că într-adevăr cea mai neagră aşteptare a noastră asupra a ceea ce vom primi de la guvernele PDL a fost depăşită, fie că vorbim de ceea ce am găsit la Poştă, la Hidroelectrica, la Oltchim, la sănătate, la educaţie, la armată, peste tot numai şi numai găuri, la indemnizaţia pentru mame, pentru însoţitorii persoanelor cu dizabilităţi”.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu