Zerul topeşte grăsimile şi catifelează pielea

• publicat la: 21 October 2012
Zerul topeşte grăsimile şi catifelează pielea

Zerul nu este nimic altceva decât zeama aceea gălbuie, acră si usor tulbure, care rămâne când brânza proaspătă este pusă la scurs. Oamenii care se ocupă cu păstoritul si ii cunosc toate tainele stiu că acest lichid, nu prea plăcut la vedere, intăreste plămânii, revigorează trupul si tine bolile departe de om sau animal, dar numai când este proaspăt.

Zerul contine cam aceleasi substante hrănitoare ca si laptele, doar că are mult mai putine grăsimi, ceea ce-l recomanda si in curele de slabire, cunoscut fiind pentru actiunea sa de topire a grasimilor.

In plus, zerul contine vitamine din grupul B, calciu, potasiu si iod. Toate acestea intaresc unghiile, dau parului stralucire, sanatate si rezistenta, catifeleaza pielea si intaresc organismul.

Persoanele care practica un sport ar trebui sa bea zilnic macar un pahar de zer, deoarece s-a constatat ca acesta ajuta la dezvoltarea musculaturii. Este important de stiut ca un pahar de zer are doar 48 de kilocalorii si se poate bea in loc de apa.

Studiile pe animale au demonstrat ca zerul proaspat, consumat cu regularitate, protejeaza impotriva cancerului intestinal, de colon si mamar. Zerul este un foarte bun detoxifiant. Bolnavii de guta ar trebui sa bea zilnic, timp de trei luni, cate trei cani de zer.

Persoanele cu imunitate scazuta ar trebui sa bea zilnic zer, ori sa manance o suta de grame de urda, pana la cresterea capacitatii naturale de aparare a organismului incat sa fata fata bolilor, mai ales gripei si racelilor.

Consumul regulat de zer ajuta la buna functionare a tranzitului intestinal si la refacerea florei gastrointestinale. De asemenea, ajuta la eliminarea toxinelor din organism, potoleste foamea si scade colesterolul. In plus, fiind foarte slab caloric, zerul poate fi baut in loc de apa, deoarece potoleste setea.

O baie calda, de cel putin doua ori pe saptamana, in care torni doi litri de zer, catifeleaza si regenereaza pielea, o curata in profinzime, cum n-o face nici un produs cosmetic.

Zerul se recomanda persoanelor cu ten sensibil, care se inroseste frecvent. Fiind bogat in albunina, zerul calmeaza iritatiile si ajuta celulele in procesul de regenerare.

Cunoscatorii mai spun ca, daca te speli pe fata cu zer, de doua ori pe saptamana, intarzii aparitia ridurilor.

Zerul se consuma numai proaspat, neprelucrat, fara alte adaugiri. Doar natural, zerul ajuta, vindeca, purifica si curata.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu