15 ani de existenţă

• publicat la: 5 noiembrie 2012
15 ani de existenţă

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef a participat luni, 5 noiembrie 2012 la conferinţa de presă organizată de D.G.A.S.P.C. Satu Mare cu ocazia marcării celor 15 ani de existenţă.

Conferinţa de presă a fost susţinută de directorul general a Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Satu Mare, Marcela Pop, preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Mircea Govor.

Mesajul preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef cu această ocazie este:

„Se împlinesc 15 ani de la înființarea Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Satu Mare, iar sărbătoarea este cu atât mai important cu cât, prin eforturile dumneavoastră, a celor care au muncit în această instituție și a celor care muncesc în prezent, Direcția Generală pentru Protecția Copilului Satu Mare  a fost și este un exemplu de bune practice pentru acest domeniu din România.

Județul Satu Mare a fost primul care a finalizat tranformarea vechilor case de copii în centre de plasament moderne, unde copiii beneficiază de o asistență socială adevărată, județul Satu Mare a fost primul din țară care a spălat imaginea rușinoasă care exista înainte de 1989 și o bună perioadă și după, despre sistemul de protecție a copilului din România.

Importanţa acordării unei atenţii deosebite copiilor o avem cu toţii în suflet, pornită din familiile noastre, din ceea ce ştim că este important pentru viaţa unei societăţi.  Datoria pe care noi, o avem pentru copii este, până la urmă, şi un criteriu de responsabilitate în faţa cetăţenilor ţării.

Doresc să subliniez faptul că problematica protecţiei copilului nu poate fi tratată în mod izolat, ea trebuie integrată în ansamblul politicilor sociale, familiale, educaţionale şi de sănătate pe care le gândim.

Trebuie să parcurgem un proces de conştientizare a întregii societăţi asupra faptului că îmbunătăţirea situaţiei copiilor, mai ales a categoriilor celor mai vulnerabile, este o prioritate reală care necesită un angajament comun.

Vreau să le mulțumesc foștilor și actualilor angajați ai DGASPC Satu Mare, dar și partenerilor noștrii din societatea civilă, fundații și asociații din țară și străinătate, care ne-au ajutat să modernizăm acest sistem, care ne-au ajutat să oferim copiilor și bătrânilor asistați o viață mai bună.

Vă mulțumesc  și vă urez ”La mulți ani !”

Infiinţată in urmă cu 15 ani,prin hotărâre de Consiliu Judeţean,DGASPC Satu Mare are  în evidenţe 1.125 de copii şi 454 de vârstnici,cazaţi  în mai multe centre.

Potrivit celor declarate de Directorul general interimar,Marcela Pop,instituţia are la ora actuală 980 de angajaţi dar şi 211 posturi vacante datorate plecărilor masive cauzate de renumerarea redusă.

A fost subliniată şi problema cerşetoriei cu care se confruntă societatea.Au fost depistaţi copii care erau incurajati de părinţi să cerşească insă DGASPC nu are la indemână solutii şi posibilităţi  pentru combaterea fenomenului.In cursul prezentării s-a facut apel la toti sătmărenii pentru a refuza să acorde bani celor care cerşesc in incercarea de a stopa fenomenul.

Cu ocazia ZILEI PORŢILOR DESCHISE, D.G.A.S.P.C. Satu Mare invită persoanele interesate să participe la programele artistice, prezentate în Centrele direcţiei destinate copiilor şi persoanelor încadrate într-un grad de handicap, organizate sub auspiciile aniversării a 15 ani de la înfiinţarea Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia copilului din Satu Mare, după următorul program:

  1. Centrul de plasament al copilului “ROUA” din Hurezu Mare: marţi 6 noiembrie, de la ora 13:00.
  2. Centrul maternal “LORENA” din Satu Mare, str. Crişan, nr.3: miercuri 7 noiembrie, ora 12:00.
  3. C.I.A.S. “ŞANSA” Satu Mare, str. Ilişeşti,nr.1: miercuri 7 noiembrie, ora 15:00.
  4. Centrul de plasament al copilului “FLOARE DE COLŢ”, Halmeu,  Joi, 8 noiembrie: ora 13:00.

Lasati un comentariu