5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

• publicat la: 23 noiembrie 2012
5 ştiri business pe care nu trebuie să le ratezi în această dimineaţă

Statul – o piatră de moară legată de gâtul mediului de afaceri; Este ridicol să credem că economia poate creşte din agricultură şi turism; Lista magazinelor de unde poţi cumpăra produse mai ieftine de la miezul nopţii; Cel mai mare lant de magazine de jucarii din Grecia vine in Romania; Un nou acord cu FMI, vital pentru Romania:

money.ro: Statul – o piatră de moară legată de gâtul mediului de afaceri:

Statul este primul care-si bate joc de oamenii de afaceri prin faptul ca nu-si plateste facturile la timp, spun oamenii de afaceri. Alte probleme sunt reglementarile care faciliteaza intrarea in insolventa. Unele firme supravieţuiesc, dar altele nu au reuşit această performanţă. Problemele, nu ţin însă de această dată doar de cele economcie ci şi de prevederile legislative. La acest capitol sunt menţionate reglementările referitoare la insolvenţă. „Ne deranjează faptul că legislaţia favorizează pe cei care dau tunuri. Vedeţi ce uşor îşi declară unii insolvenţa şi ai livrat mafa, ai făcut lucrări, rămâi neplătit; cel care e păgubit e cel care a livrat de bună intenţie şi care a făcut lucrări de bună intenţie şi atunci sigur că ne gândim si noi cum sa ne aparam ca să nu rămânem neplătiţi, cu marfa dată.” Mihai Rohan, preşedinte Carpatcement.

zf.ro: Este ridicol să credem că economia poate creşte din agricultură şi turism:

Oamenii de business prezenţi la Gala ZF încearcă să fie mai mult optimişti decât îngrijoraţi pentru 2013.  Mediul de business încearcă să fie optimist pentru anul viitor în ceea ce priveşte evoluţia economiei şi a afacerilor, dar mai întâi aşteaptă să vadă cu ce va veni noul guvern şi ce măsuri va lua pentru îmbunătăţirea mediului de afaceri până a face şi un pas înainte cu noi investiţii şi noi locuri de muncă. „De ce numai 1,6% pentru anul viitor sau chiar o creştere economică mai mică? Pentru că salariile au crescut prea puţin în comparaţie cu veniturile din perioada de creştere economică şi puterea de cumpărare este într-o continuă scădere, iar în primele şase luni ale anului viitor nu văd o creştere a puterii de cumpărare mai mare de 5% – 6%. În acelaşi timp, nici salariile sau investiţiile străine nu vor creşte simţitor”, a spus miercuri-seară Mişu Negriţoiu, preşedintele ING Bank, în cadrul Galei ZF de lansare a celei de-a şaptea ediţii a anuarului „Topul celor mai valoroase 100 de companii din România”, realizat în colaborare cu casa de investiţii Capital Partners. Managerii se arată destul de reţinuţi în privinţa unor decizii de investiţii de anul viitor, aşteptând să vadă încotro se duc lucrurile în economie. Optimismul principalilor creditori ai României – FMI, BERD, Comisia Europeană – în privinţa creşterii economice cu o rată de peste 2%, îi contrazice pe cei care conduc cele mai valoroase companii, care preferă să avanseze cifre mai mici, în jurul a 1%. Şi acest nivel este considerat bun, având în vedere că previziunile la nivelul UE, principalul partener comercial al României, nu sunt foarte optimiste.

 

capital.ro: Lista magazinelor de unde poţi cumpăra produse mai ieftine de la miezul nopţii:

Black Friday sau Vinerea neagră este ziua în care retailerii taie prețurile, iar românii au posibilitatea să își cumpere de la tablete și telefoane până la frigidere și mașini de spălat la jumătate de preț. Cele mai multe magazine care participă la Black Friday sunt cele online și acestea par a fi cele mai câștigate deoarece comenzile pot fi făcute cu ușurință, iar clienții nu sunt nevoiți să se deplaseze într-un spaţiu fizic. eMAG, cel mai mare magazin online de la noi, i-a anunțat deja pe clienți că anul acesta produsele nu pot fi cumpărate din showroom. „Anul acesta, produsele din promoţia Black Friday nu vor fi pe stoc în showroom-uri. Vorbim despre o cantitate foarte mare de produse, peste 120.000 în total, și ne așteptăm la sute de mii până la milioane de cumpărători. Când vorbim de o asemenea încărcare, lucrurile pot scăpa destul de ușor de sub control. De aceea vă asigurăm că online e mai simplu, mai ales când e vorba de o zi atât de aglomerată ca Black Friday.

dailybusiness.ro: Cel mai mare lant de magazine de jucarii din Grecia vine in Romania:

Retailerul grec de jucarii si produse pentru locuinta Jumbo se pregateste pentru extinderea pe piata romaneasca, unde vrea sa deschida 8 magazine pana in 2016, cu vanzari estimate la 37,3 milioane euro in acel an. Jumbo, cel mai mare lant de magazine de jucarii din Grecia, detine un teren de 47.000 metri patrati in Bucuresti si vrea sa deschida primele magazine din Romania in anul 2014, potrivit raportului anual al Jumbo. Alte informatii despre planurile retailerului se gasesc intr-o analiza a Investment Bank of Greece (IGB), care noteaza ca Jumbo intentioneaza sa deschida 2 magazine in Romania in 2014, urmate de cate 3 inaugurari in urmatorii doi ani pentru un total de 8 locatii.

business24.ro: Un nou acord cu FMI, vital pentru Romania:

Mihai Tanasescu, vicepresedinte al Bancii Europene de Investitii (BEI) si fost reprezentant al Romaniei la Fondul Monetar International, sustine ca un nou acord cu FMI, dupa finalizarea actualului acord, este foarte important pentru Romania. „Sunt ferm convins ca in perioada urmatoare, dupa finalizarea actualului acord, un nou tip de parteneriat cu FMI este foarte important pentru Romania. Este important nu pentru ca Romania nu stie ce sa faca. Romania stie perfect ce are de facut, stie foarte clar care sunt problemele cu care se confrunta. Un asemenea parteneriat da mai multa greutate unui tip de abordare la nivel international a modului in care reformele structurale sunt puse in practica” a afirmat Tanasescu, la un seminar pe teme economice la BNR. Coperarea Romaniei cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala este un parteneriat de lunga durata al carui principal element are in vedere stabilizarea economiei romanesti, reluarea cresterii economice, reducerea numarului de someri si cresterea competitivitatii nationale, a adaugat oficialul BEI.

Lasati un comentariu