Curs de instruire pentru cadre didactice în cadrul celei de a VII a ediții a Programului ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

• publicat la: 14 November 2012
Curs de instruire pentru cadre didactice în cadrul celei de a VII a ediții a Programului ”Viață pentru mediu, viață pentru om”

În urma lansării celei de a VII –a ediții a Programului de educație ecologică ”Viață pentru mediu, viață pentru om”, la nivelul județului Satu Mare care are ca temă importanţa combaterii plantei invazive ”Ambrosia” corelată cu colectarea selectivă a deșeurilor reciclabile (hârtie, pet, echipamente electrice și electronice), s-au înscris 42 de instituții de învățământ: 25 școli gimnaziale și 17 licee iar la nivelul județului Szabolc Szatmar Bereg din Ungaria s-au înscris 14 gimnazii și 11 licee. Numărul mare de instituții de învățământ înscrise denotă interesul mărit al instituțiilor de a implementa programe de educație ecologică iar numărul beneficiarilor să fie cât mai mare.

Următoarea etapă în cadrul programului este organizarea cursului de instruire pentru cadrele didactice de la instituțiile de învățământ înscrise în Program pe tema importanţei combaterii plantei invazive ”Ambrosia”  care se va desfășura sub îndrumarea specialiștilor din Ungaria. Instruirea va avea loc în data de 15.11.2012, începând cu ora 14.00 în sala mică a Prefecturii Satu Mare.

La instruire alături de cadrele didactice și specialiștii de la Direcția pentru Protecția Plantelor și Solului – Nyíregyháza din Ungaria: Sipos Tibor- Director, Pal Peter –Director adjunct, Nagy Margit – biolog, Varadi Istvan – biolog, vor fi prezenți și domnul dr.Eugeniu Avram – prefect al județului Satu Mare precum și domnul dr. Vinnai Gyozo – prefect al județului Szabolcs Szatmar Bereg – Ungaria.

În urma instruirii, informațiile vor fi diseminate elevilor, iar în perioada 13 – 14.12.2012 se va organiza concursul județean în România, în urma cărora vor fi desemnați câștigătorii primelor trei locuri la gimnaziu și la liceu, care vor participa la etapa internațională care se va desfășura în preajma Zilei Mediului 2013. Totodată pe toată perioada de implementare a programului unitățile de învățământ înscrise vor colecta deșeuri reciclabile (hârtie, pet, sticlă, echipamente electrice și electronice).

Reamintim că motivația participanților la concursurile care se vor desfășura în cadrul Programului, va fi susținută financiar de partea maghiară și de CCR Logistic System România, și va consta din echipamente sportive și o excursie la Agenția Europeană de Mediu de la Copenhaga.

comunicat

Lasati un comentariu