Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

• publicat la: 14 noiembrie 2012
Infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice

 

Poliţiştii rutieri aflaţi în exercitarea atribuţiilor de control al traficului au constat ieri comiterea a două infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Un şofer a fost depistat de echipajele rutiere conducând deşi nu poseda permis de conducere, iar altul a fost surprins la volanul unui autoturism neînmatriculat.

Primul caz a fost constatat de poliţiştii Biroului Rutier, şoferul, Laszlo M., de 22 de ani, din Satu Mare, fiind oprit în trafic în cartierul Sătmărel. În urma verificărilor s-a stabilit că tânărul urcase la volan deşi nu poseda permis de conducere, pe numele său întocmindu-se dosar penal.

Şi Adrian S., din Tăşand, a fost depistat de poliţiştii Biroului Rutier Carei conducând autoturismul, deşi autorizaţia de circulaţie provizorie era expirată. Fapta săvârşită constituie infracţiunea de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, şoferul fiind cercetat sub acest aspect.

Alţi 8 şoferi au rămas în cursul zilei trecute fără permisele de conducere, după ce au depăşit cu peste 50 km/oră viteza legal admisă în localitate ori au încălcat regulile de acordare a priorităţii.

Cuantumul celor 250 de amenzi aplicate ieri de poliţiştii formaţiunilor rutiere din judeţ depăşeşte suma de 27.000 lei.  

 

Lasati un comentariu