Jandarmi la datorie.Sânge pentru viaţă

• publicat la: 10 noiembrie 2012
Jandarmi la datorie.Sânge pentru viaţă

În perioada 05-09 noiembrie a.c., în cadrul campaniei de donare de sânge,  organizată  de Jandarmeria Satu Mare în seria acţiunilor din cadrul campaniei Jandarmii sunt oamenii de lângă tine”,  peste 60 de jandarmi sătmăreni au donat aproximativ 30.000 ml de sânge.

Prin iniţerea acestei campanii, Jandarmeria Satu-Mare a dorit să contribuie la soluţionarea temporară a crizei de sânge cu care s-a confruntat în ultima perioadă Centrul de Transfuzii Satu-Mare şi cel mai important, să îşi aducă contribuţia la salvarea de vieţi omeneşti.

În acest moment, ca urmare a implicării jandarmilor, stocul de sânge aflat la nivelul Centrului de TransfuziiSatu-Mares-a echilibrat.

Scopul acestei campanii a fost acela de a creşte numărul de donatori voluntari, estompând în acest fel criza de sânge în care se afla zilele trecute Centrul de Transfuzii Sangvine  Satu Mare .

Obiectivul prioritar al acestei campanii a fost acela de a atrage atenţia opiniei publice asupra crizei actuale de sânge din spitale şi asupra faptului că fiecare poate contribui în acest fel la salvarea unei vieţi omeneşti.

România se află pe ultimele locuri în Europa la capitolul donării de sânge.

Astfel am dorit să  sensibilizăm angajaţii  şi populaţia privind importanţa donării conştiente permanente  de sânge şi să atenţionăm asupra insuficienţei rezervelor sanguine din spitale.

comunicatIJJSM

Lasati un comentariu