MRU, rămas fără partid la Arad

• publicat la: 8 noiembrie 2012
MRU, rămas fără partid la Arad

Organizaţia locală a Forţei Civice a trecut la USL tocmai în oraşul în care liderul acesteia la nivel naţional, Mihai Răzvan Ungureanu, candidează pentru un post de senator.

Preşedintele partidului Forţa Civică, Mihai Răzvan Ungureanu, a primit o lovitură dură chiar de unde se aştepta mai puţin, cu câteva ore înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din 9 decembrie.

Fostul premier candidează pentru un post de senator în Colegiul 1 din Arad, oraş în care tocmai a rămas fără sprijinul organizaţiei locale a partidului pe care îl conduce. Astfel, cu doar două zile înainte de începerea campaniei electorale, conducerea Forţei Civice (FC), filiala Arad, a demisionat şi a trecut la PNL. Practic, din Biroul Permanent al Forţei Civice, şase din cei şapte membri au plecat din funcţiile avute şi au semnat adeziuni la PNL Arad. Ba mai mult, ei spun că au luat şi întreaga organizaţie cu ei. „Ne dezicem de actuala structură la care a aderat Forţa Civică, deoarece reprezintă o manevră electorală, menită să inducă în eroare alegătorii. Considerăm că ARD reprezintă şi este în continuare PDL, formaţiune care s-a remarcat prin neprofesionalism şi înlocuirea sistemului de valori etice şi morale cu promovarea intereselor personale şi de grup, în detrimentul celor pe care i-au condus în ultimii ani”, a declarat unul dintre membrii marcanţi ai Forţei Civice, Dan Proca.

Reprezentanţii organizaţiei locale sunt nemulţumiţi de faptul că acest partid a ajuns anexa PDL, în condiţiile în care, la alegerile locale, FC a obţinut la Arad cel mai bun scor din întreaga ţară. Proca a fost susţinut de către un alt membru al organizaţiei care a decis să-i întoarcă spatele şefului cel mare în pragul campaniei electorale, Vlad Botoş. „Suntem un grup de oameni implicaţi, o echipă tânără şi ambiţioasă, care în ultimii trei ani am derulat numeroase proiecte, motivaţi de dorinţa de a îmbunătăţi viaţa comunităţii arădene. Reprezentăm majoritatea comitetului director al partidului Forţa Civică, filiala Arad, care la alegerile locale am propus şi susţinut o soluţie corectă şi onestă a societăţii civile, pentru care am dezvoltat un program credibil, cu propuneri şi soluţii concrete şi realizabile”, potrivit lui Botoş.(…)

Supăraţi pe MRU

„Dezertarea” la PNL a Forţei Civice Arad are la bază mai multe nemulţumiri faţă de Mihai Răzvan Ungureanu. Astfel, membrii acestei organizaţii au fost supăraţi când MRU a fost invitat să candideze într-un colegiu din Arad de către fostul prefect PDL, Călin Bibarţ, şi nu au fost lăsaţi să facă ei această ofertă. Apoi, i-a deranjat faptul că Mihai Răzvan Ungureanu a folosit sintagma „Banat” în loc de „Arad”, în condiţiile în care arădenii refuză să fie consideraţi bănăţeni. Ba mai mult, MRU a venit la Timişoara şi nu a ajuns şi în Arad, colegiu pe care îl va reprezenta în Parlamentul României, dacă va fi votat.

 

sursa ziare.ro

comentarii

de emil la 8 noiembrie 2012 - 16:39

nu stiu de ce le-a trebuit aradenilor respectivi atat de mult timp pentru a constata ca MRU este nimic mai mult decat omul de paie al lui beshescu. ce partid, ce forta civica!? basme pentru oligofreni.
asta cu atat mai mult cu cat aradenii cica raspund la deviza banatenilor „Tot Banatu-i fruntea! ” cu „Dar Aradu-i mintea!”

asta e si un raspuns indirect la proiectul de regionalizare a Romaniei propus de beshescu si pdl, cu Aradul inclus in Banat si subordonat Timisoarei. e aproape similar cu „nem, nem soha!” al horticultorilor amiralului Polii.

de Viorel la 9 noiembrie 2012 - 10:52

Consider ca stirea ar trebui sa fie reala.

De ce spun aceasta!

La Alegerile Locale asa cum se scrie in articol, Forta Civica nu era constituita.

Las citititorii sa aprecieze corectitudinea informatiei.

de Viorel la 9 noiembrie 2012 - 11:00

La Alegerile loale, Forta Civica nu era.

Atunci ce rezultate a putut avea!

de realu la 9 noiembrie 2012 - 13:21

Viorele de ce nu introduci si realul in comentariile tale???
Sa incepem cu cedarea mostenirii Gojdu de catre MeReul tau ce a dus la demiterea sa din guvernul din care facea parte ca apoi sa fie cooptat de presedintele demis in fruntea sie.
Sa nu uiti de calitatile sale de mare utcist si ridicator de osanale lui ceasca impuscatu.
Marele premier al celor cateva zile de guvernare in care a alocat miliarde pentru cosmeticale si vita si icre…Aud? Mai vrei???

de emil la 9 noiembrie 2012 - 14:38

asa e, forta civica nu exista la alegerile locale, ci miscarea falcii, bazata pe voturile sectantilor.
articolul e preluat din sursa precizata la finalul sau. acuma ca autorul a confundat miscarea falcii cu fcmru, nu e corect, dar nimeni nu-i perfect, iar articolul este inteligibil si cu corectura rspectiva. adica, mru s-a dus sa candideze la Arad, unde pdl deghizat in miscarea…. e puternic. s-a dus acolo sperand ca va fi ales. si poate chiar va fi.

de emil la 9 noiembrie 2012 - 14:40

fc nu exista cel putin in sensul ca nu a participat la alegerile locale din Arad cu denumirea aceasta

Lasati un comentariu